1. שמים בקערת מעבד המזון את השעועית והאגוזים ומעבדים למרקם אחיד. מעבירים לקערה.
2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל לריכוך קל. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מתרככות והנוזלים מתאדים. מוסיפים את רוטב הברביקיו ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים. מצננים קלות.
3. מעבירים את תבשיל הפטריות לקערת השעועית. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים, שיבולת השועל, פירורי הלחם והפטרוזיליה ומערבבים היטב לעיסה אחידה ויציבה. אם צריך, מוסיפים עוד פירורי לחם.
4. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל הרצוי (מומלץ להיעזר ברינג).
5. מחממים מחבת פסים ומטגנים עליה את הקציצות משני הצדדים, עד שנראים עליהן סימני צריבה. מגישים בלחמניית המבורגר, בתוספת ירקות ורטבים.