נזיד שעועית
מתכון של מימי אבישי מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 6 מנות
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר מהקפאה, או משומרת ושטופה)
2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
2 תפוחי אדמה, פרוסים דק
2 גזרים, פרוסים דק
8 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1 עגבנייה בשלה, קצוצה
4 כפות רסק עגבניות
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אבקת קארי
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל
1-2 כפות סוכר חום או סילאן
1 עד ¼ 1 כוסות מים
1 כוס אורז מלא
אופן ההכנה
1. שמים בסיר את השעועית ואת כל הירקות. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הירקות רכים.
2. בינתיים, מכינים בסיר נפרד את האורז, לפי הנחיות היצרן.
3. מגישים את הנזיד על האורז.