מאפינס בננה
מתכון של מימי אבישי
המרכיבים
3 בבנות בשלות
¼ כוס שמן – אפשר שמן קוקוס, קנולה וכו'
1 כוס סוכר (חום, לבן) – לפעמים אני שמה ¾ כוס אם הבננות ממש מתוקות
2 כוסות קמח מחיטה מלאה (יהיה טעים גם עם קמח לבן)
כפית מלח
כפית סודה לשתיה
1 כוס אגוזים, צימוקים, וכו'. הכוונה היא לכוס אחת עם כל מה שבא לך לשים – אני משתמשת בגוג'י ברי, חמוציות, אגוזי מלך ושקדים קצוצים, ופינוק קטן של כ-2 כפות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- מועכים את הבננות בקערה גדולה עם מזלג.
- מוסיפים את השמן וסוכר מערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח, מלח וסודה ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- מוסיפים את הפיצוחים.
- מרפדים תבנית מאפינ'ס עם מנג'טים. מכניסים את הבלילה לכל גומה. אני משתמשת בכף גלידה וכך יש כמות זהה בכל מאפין.
- אופים 150 מעלות כרבע שעה אבל יש להשגיח ולבדוק כי זמן האפיה תלוי בגודל התבנית. בתבנית שלי זה מספיק ל18 יחידות. בתבנית גדולה יותר – 12.
בתאבון!