את תערובת הקציצות מערבבים (אפשר להוסיף קמח לפי הצורך)
מכדררים לקציצות ומטגנים טיגון קל כדי לסגור אותן

בינתיים מטגנים בסיר גדול: בצל, שום, סלרי כוסברה, צ׳ילי, לימון, וקליפות לימון עם כמון, מיץ מלימון אחד ושמן זית
מוסיפים את התרד והחומוס ומים רותחים שמכסים את הכל כך שאפשר יהיה ״להטביע״ את הקציצות בתוך הרוטב
מחכים שהתרד והחומוס ״ימסו״ ושהרוטב יבעבע
מוסיפים את הקציצות ומביאים לרתיחה נוספת. מורידים את האש ומכסים, ומבשלים 40 דקות עד שעה

הגרסה הזו מעט חריפה אבל אפשר לוותר על חלק מהתבלינים לפי הטעם האישי, משום שלירקות הירוקים טעמים עשירים משלהם