1. את תפוחי האדמה חותכים לפרוסות כדי שלא "יישברו" בעת הבישול
2. את פרוסות תפוחי האדמה, המים והמלח מביאים לרתיחה בסיר גדול
3. את פרוסות תפו"א מרתיחים בערך 5 דקות (סכין חדה תיכנס ותצא בקלות כשיהיה מוכן)
4. מייבשים את תפו"א על נייר אפיה ושומרים בצד 1/3 כוס מהמים בהם בושלו תפו"א
5. מועכים את השום ומערבבים בקערה נפרדת עם השמן, המים שנותרו בצד, חומץ, חרדל ופלפל שחור
6. את הרוטב שופכים על פרוסות  תפוחי אדמה המתייבשים בצד. נותנים להם לעמוד 10 דקות בצד
7. חותכים את הבצל ועשבי התיבול ומכניסים לקערה. מוסיפים את תפוחי האדמה. מערבבים בזהירות

* סלט זה הינו תחליף משביע ובריא יותר לסלט תפוחי האדמה הקלאסי, עם המיונז. להגשה מחומם או בטמפרטורת החדר (לא מומלץ לקרר).

* אם מעוניינים להפחית את כמות השמן אפשר להוסיף יותר מי בישול או ביין לבן במקום
* להגיש מחומם או בטמפרטורת החדר