סלט קינואה ים תיכוני
מתכון של skinnytaste.com
המרכיבים
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
1/4 כוס של בצל סגול קצוץ
1/2-3/4 מיץ מלימון סחוט
1/4 כוס שהם כ-10 זיתי קלמטה מגורענים וחתוכים
2 כפיות שמן זית איכותי
2 כוסות של מלפפונים מקולפים וקצוצים
1 כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/3 כוס של גבינת פטה מפוררת (כדאי טבעונית)
מלח
פלפל
אופן ההכנה
הכנת הקינואה
משרים את הקינואה ל-2 דקות ושוטפים
ממלאים סיר בינוני במים
מוסיפים את הקינואה, ממליחים ומביאים לרתיחה
כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומכסים
מבשלים 15 דקות על אש נמוכה, כשהסיר מכוסה
מורידים מהאש ומשאירים יוד 15 דקות את הסיר מכוסה
מוציאים לקערה ומפוררים במזלג
הכנת הסלט
בזמן שהקינואה מצטננת מערבבים את כל הירקות ועליהם סוחטים חצי לימון
על הקינואה מזליפים את שמן הזית
מוסיפים את גבינת הפטה, מלח ופלפל
מערבבים