את האורז יש לשטוף מתחת למים ולערבב עד שטיפה מושלמת

למבוגרים:

הרתיחו 4 כוסות מים מומלחים על אש גבוהה-בינונית.

ברתיחה מוסיפים את האורז מרתיחים ומורידים את המכסה ומבשלים כ-30 דקות או עד שהאורז מתרכך מכבים את האש ומורידים לכיור במסננת כדי שיצאו כל הנוזלים מחזירים את האורז לסיר (יש להקפיד שהאש אינה דולקת) ומפוררים במזלג

הכנת הרוטב:

ילדים:

שימו בצנצנת את הסוכר, חומץ האורז, מלח ופלפל. סגרו בעזרת המכסה היטב ונערו חזק. נערו כ-30 שניות. יש להקפיד שכל המרכיבים התפזרו באופן שווה. הוסיפו את שמן הזית ונערו שוב עד ערבוב סיום: שמים בקערה את האורז המבושל, רצועות הפלפל האדום, רצועות הפלפל הירוק, הבצל הירוק, התירס והשעועית מערבבים שופכים מעל את רוטב הוויניגרט מקשטים בעלי כוסברה, אגוזים / צנוברים