סלט קונפטי של אורז ותירס
מתכון של The Kids Cook Monday
המרכיבים
1 כוס אורז מלא עגול שאינו מבושל
1 צנצנת של פלפל קלוי מוכן
1 פלפל ירוק טרי חתוך
3 גבעולי בצל ירוק חתוך
1 כוס של גרעיני תירס
1 כוס שעועית שחורה מושרית ויבשה
1/2 כוס של מקלוני גזר
1/4 כוס שקדים או צנוברים קלויים עלי כוסברה לקישוט להכנת רוטב הוויניגרט:
2 כפות סוכר
3 כפות חומץ אורז
1/4 כפית פלפל טחון
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
את האורז יש לשטוף מתחת למים ולערבב עד שטיפה מושלמת
למבוגרים:
הרתיחו 4 כוסות מים מומלחים על אש גבוהה-בינונית.
ברתיחה מוסיפים את האורז מרתיחים ומורידים את המכסה ומבשלים כ-30 דקות או עד שהאורז מתרכך מכבים את האש ומורידים לכיור במסננת כדי שיצאו כל הנוזלים מחזירים את האורז לסיר (יש להקפיד שהאש אינה דולקת) ומפוררים במזלג
הכנת הרוטב:
ילדים:
שימו בצנצנת את הסוכר, חומץ האורז, מלח ופלפל. סגרו בעזרת המכסה היטב ונערו חזק. נערו כ-30 שניות. יש להקפיד שכל המרכיבים התפזרו באופן שווה. הוסיפו את שמן הזית ונערו שוב עד ערבוב סיום: שמים בקערה את האורז המבושל, רצועות הפלפל האדום, רצועות הפלפל הירוק, הבצל הירוק, התירס והשעועית מערבבים שופכים מעל את רוטב הוויניגרט מקשטים בעלי כוסברה, אגוזים / צנוברים