שניצלוני תירס אפויים
מתכון של גלי לופו אלטרץ מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 8 שניצלים או 18 נאגטס
300 גרם גרעיני תירס (1 קופסת שימורים מסוננת, או תירס מוקפא שהופשר)
½ כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר גם מהקפאה)
¼ כוס קמח לבן (קמחים מלאים לא מומלצים לשימוש במתכון זה)
1/3 כפית מלח
פלפל, פפריקה לפי הטעם
לציפוי
½ כוס פירורי לחם
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערת מעבד המזון חצי מכמות התירס ואת כל השעועית ומעבדים למחית חלקה.
3. מעבירים את המחית לקערה ומוסיפים את יתרת התירס, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.
4. הציפוי: מערבבים בקערה את פירורי הלחם ושמן הזית.
5. אם מכינים נאגטס: לוקחים בכל פעם ככפית מהעיסה ומעבירים בעזרת כפית נוספת לקערת הציפוי. מטלטלים לכיסוי מלא, מעבירים לתבנית ומשטחים מעט. אם מכינים שניצלים: יוצרים יחידות גדולות יותר, בעזרת שתי כפות, ומצפים באותו אופן. ניתן גם להכין שניצל בצורות: יוצקים את העיסה לתוך חותכני עוגיות ומקפיאים. מוציאים מהמקפיא וטובלים בציפוי.
6. אופים כ־20 דקות, עד שהנאגטס או השניצלים זהובים ופריכים (זמן האפייה ישתנה בהתאם לגודל היחידות). מגישים.