קציצות סלק ועדשים כתומות ברוטב טחינה ירוקה
מתכון של גיל הררי שף טבעוני
המרכיבים
4 סלקים גדולים ואפויים
2 כוסות עדשים כתומות שהושרו 3 שעות במים קרים וסוננו
1 בצל חתוך לרבעים
2 שיני שום
2 כפות פטרוזיליה
2 כפות כוסברה
חצי כוס קמח אורז מלא
1 כפית כמון
1 כפית מלח
חצי כפית זרעי כוסברה
טחינה ירוקה
חצי כוס טחינה גולמית מלאה
1 כוס מים
1 לימון סחוט
שן שום אחת
חצי צרור פטרוזיליה
כמה עלי נענע
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 200 מעלות
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון,וטוחנים למרקם חלק.
לוקחים נייר אפייה משומן קלות בשמן זית.
צרים קציצות בינוניות ומסדרים על נייר האפייה.
מכניסים לתנור ואופים ל 20 דקות.
מוציאים הקציצות מתקשות עוד בחוץ.
את מרכיבי הרוטב – טוחנים בבלנדר למרקם חלק.