פסטה כרובית סיציליאנית
מתכון של Meatless Monday
המרכיבים
קמצוץ זעפרן
כרובית קטנה-בינונית מפורקת לפרחים
3 כפיות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום גדולות
1/3 כוס צימוקים
1/2 כוס צנוברים
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
1 עלה דפנה
400 גרם פסטה מחיטה מלאה
כפית מיץ לימון
1 כף מיץ לימון
2 כפות של פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי טעם
* אופציה – גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה
* מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים בתוך מחבת ומומלחים כ-4 דקות או עד התרככות. מוציאים ומניחים להתקרר בצד. את מי הבישול שומרים בצד.
* במחבת עמוק מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד התרככות (אך ללא הזהבה). מוסיפים את השום ופלפל חריף ומבשלים עוד דקה. מוסיפים את הצימוקים והצנוברים וממשיכים לבשל עד הזהבה קלה של הצנוברים.
* מוסיפים את הכרובית, קומץ הזעפרן, רוטב העגבניות המיובשות ועלה הדפנה למחבת עם 1/2 כוס של מי בישול הכרובית
* מבשלים על אש קטנה עד בינונית במשך 5 דקות, תוך מעיכה עדינה של הכרובית על ידי כף עץ ומוסיפים מעט מי בישול הכרובית ועל פי הצורך כך שתישאר כל העת תערובת רכה
*מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים בצד מי בישול של הפסטה
* מניחים את הפסטה עם רוטב הכרובית המבושל במחבת עמוקה. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הפטרוזיליה ומערבבים
* מחלקים ומגישים
* ניתן לפזר גבינת פרמז'ן מעל