מתכון שאריות והפתעות
מתכון של סבינה ולדמן
המרכיבים
שורש כרובית
גרדה מלימון אחד
3 כפות שמן זית
מלח
1 צרור גבעולי פטרוזיליה
4 פרוסות לחם ישן (כל סוג יתאים)
מיץ מחצי לימון
חצי כוס מים
6 כפות שמן זית
2 שיני שום
2 כפות אגוזים – שקדים, קשיו, מלך, צנוברים (או תערובת של כולם)
1 כפית דבש או סילאן
מלח
פלפל
אופציות – חצי פלפל חריף / 1 כפית זרעי כוסברה / 10 עלי נענע
זרעים מ-2 עגבניות
חצי בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
חצי לימון קצוץ דק, כולל קליפה
1 כף פטרוזיליה או נענע קצוצה דק
אופן ההכנה
1. מניחים בסיר קטן את שורש הכרובית וממלאים מים עד גובה הכרובית. מוסיפים את השמן זית, גרדת לימון ומלח. מבשלים על להבה בינונית כ 15 דקות, עד לריכוך מלא. מוציאים מהסיר ושומרים את המים
2. בקערה עמוקה מניחים את הפרוסות לחם ומוסיפים את המים, שמן זית ומיץ לימון. משרים ל-10 דקות עד שהנוזלים נספגים בלחם
מרתיחים שוב את המי בישול ומוסיפים לסיר את הגבעולי פטרוזיליה. מבשלים כ-3 דקות, מוציאים וסוחטים מעודפי נוזלים. מעבירים למעבד מזון את הפטרוזיליה, לחם, שום, אגוזים, דבש, פלפל חריף, זרעי כוסברה ונענע. טוחנים למחית חלקה. טועמים ומתבלים במלח. ניתן להוסיף עוד שמן זית ומיץ לימון במידת הצורך
3. לפני הגשה, צורבים את הכרובית במחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה. בצלחת הגשה מניחים 3 כפות ממחית הלחם, מעל מניחים את הכרובית, מפזרים מעל הכל זרעי עגבנייה, לימון קצוץ, בצל סגול ופטרוזיליה. מזלפים מעט שמן זית ומגישים
המתכון של סבינה ולדמן – שף ,יועצת קולינרית ומתכונאית. עוסקת בייעוץ והקמה של בתי קפה ומסעדות, מרצה בבית ספר הגבוה לקולינריה – בישולים