המבורגר טבעוני
מתכון של גיל הררי שף טבעוני
המרכיבים
חצי כוס אגוזי מלך
כוס וחצי עדשים ירוקות או שחורות מונבטות
1 בצל קצוץ
5 שיני שום חצויות
3 מקלות סלרי קצוצים גס
סלסילת פטריות שמפיניון ופורטובלו קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס פשתן טחון
2 כפות טחינה גולמית מלאה
3/4 כפית מלח
אופן ההכנה
מטגנים במחבת את הבצל, שום וסלרי למשך כ 5 דקות עד השחמה קלה.
מקררים מעט.
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.
שמים את העיסה בקערה ומכניסים למקרר למשך כשעה להתייצבות.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
פורסם נייר אפייה משומן קלות על גבי תבנית.
צרים המבורגרים בגודל בינוני.
אופים למשך כ 20 דקות.
אפשר למרוח בתוך לחמנייה טחינה ביחד עם חרדל, לשים את ההמבורגר ולהוסיף מלפפון, עגבנייה, חסה ובקיצור מה שרוצים בגיוון.