אורז עם עדשים וירקות
מתכון של יוספה בן כהן מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 5 מנות
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ
1/2 1 כוסות ירקות חתוכים לקוביות קטנות (פלפל אדום, דלעת, כרובית, גזר, ברוקולי או כל ירק אחר)
1-2 שיני שום, קלופות
1 כוס אורז (מומלץ בסמטי)
1 כוס עדשים כתומות
½ 2 כוסות מים רותחים
מעט פלפל שחור גרוס
2עלי דפנה (מומלץ, לא חובה)
מעט מלח
אופן ההכנה
1. מחממים בסיר את השמן. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הירקות והשום ומאדים עוד כדקה.
2. מוסיפים את האורז, העדשים, המים הרותחים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
3. מערבבים, מנמיכים את האש כך שיתקבל בעבוע חלש ומכסים את הסיר. מבשלים 12-15 דקות, עד שהנוזלים נספגים. מכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה כ־5 דקות.
4. מערבבים ומגישים, מומלץ לצד סלט קצוץ עם טחינה מלאה.