פסטה ברוטב עשיר
מתכון של יוספה בן כהן מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 6-4 מנות
1 חבילה (500 גרם) פסטה
2 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
1 מקל סלרי, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס עדשים כתומות
4 שיני שום, קלופות וכתושות
3 עלי דפנה
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו
4-3 מחטי רוזמרין קצוצות (לא חובה)
1 כפית מלח
קורט סוכר חום
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
1 קופסה קטנה (260 גרם) עגבניות מרוסקות
3 כוסות מים (או מי בישול הפסטה)
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים (מומלץ לשמור ממי הבישול להכנת הרוטב).
2. מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מוסיפים את הירקות ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות.
3. בוררים את העדשים ומוסיפים אותן וכן את השום והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים תוך ערבוב כ-3 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות. כדאי לטחון את הרוטב בסיום הבישול בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון לקבלת מרקם עשיר וסמיך.
6. מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומגישים.