קציצות טופו
מתכון של קפה מובינג
המרכיבים
לקציצות
1/2 קילו טופו
1/2 קילו עדשים ירוקים מבושלים
צרור פטרוזיליה
2 כפות בצל טרי מתוקן
כוס פירורי לחם
3 כפות מים
1/2 1 כפות קמח
לרוטב עגבניות:
50 גר שמן זית
50 גר שמן חמניות
1/2 קילו בצל לבן פרוס
150 גר שום קצוץ
כף ג'ינג'ר קצוץ
50 גר דבש (שתי כפות)
10 עלי בזיליקום טריים
צרור פטרוזיליה
1/2 2 קילו עגבניות רכות
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מגרדים את הטופו בפומפייה גסה, מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים מסה אחידה
יוצרים כדורים בינוניים ומטגנים כשלוש דקות בשמן חמניות.
מטגנים בצל ושום עד הזהבה
מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים עוד שלוש דקות
מוסיפים את כל המרכיבים ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה
טוחנים ומשפרים טעמים.
מאחדים את הקציצות עם הרוטב החם ומבשלים יחד כ10 דקות על אש נמוכה
תוספת אפשרית
1/2 קילו – ברוקולי, פולי סויה, ותחתיות ארטישוק ( לא שימורים ) לאחר בישול אלדנטה
1/2 קילו שעועית ירוקה
1/2 קילו קישואים פרוסים דק
4 שום פרוס
2 גבעולי טימין
מחממים שמן זית עם השום והטימין ומקפיצים את כל המרכיבים יחד כ-2 דקות
מוסיפים מלח ופלפל שחור
לקראת הוצאה סוחטים מעל כ 2 לימונים טריים