קציצות מעדשים
מתכון של one green planet
המרכיבים
2 כוסות של עדשים שטופות ויבשות
4 כוסות מים
מלח ופלפל לתיבול
שמן
1/2 בצל אדום קצוץ
3 שיני שום קלופות
1 זוקיני / קישוא
1 גזר גדול מגורד
2 גבעולי סלרי
2 כפיות של פטרוזיליה קצוצה
1 כוס פירורי לחם
2 כפיות זרעי פשתן טחונים
1 כפית רוטב סויה
1 כפית חומץ ויניגרט
2 כפיות קמח חומוס
2 כפיות מים
אופן ההכנה
1. הרתיחו 4 כוסות מים. הוסיפו את העדשים וקורט מלח והרתיחו שוב. כסו את הסיר ובשלו עוד 20 דקות עד עכירות המים. סננו והניחו לעדשים להתקרר. מעכו את העדשים במזלג או מועך תפוחי אדמה.
2. במחבת חממו את השמן וטגנו עד שקיפות את הבצל כ-4 דקות. הוסיפו את הזוקיני, הגזר, סלרי, שום, מלח ופלפל. אדו כ-5 דקות עד התרככות הירקות.
3. הוסיפו את הירקות לעדשים המעוכות. הוסיפו את הפטרוזילה, פירורי הלחם, זרעי הפשטן, רוטב הסויה והחומץ והתבלינים. בכלי נפרד ערבבו 2 כפות קמח חומוס ו-2 כפות מים וערבבו למשחה. זה ישמש כדבק. הוסיפו את המשחה לקערה.
4. ערבבו הכל יחד בידיים. הוסיפו פירורי לחם או מים לפי סמיכות התערובת.
5. מחממים עוד מחבת עם שמן. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים ומטגנים.
* אפשר לאפות את הכדורים בתנור, במקום לטגן אותם.
* אפשר להוסיף גבינה לא חלבית לתערובת העדשים לפני יצירת הכדורים. אחרי הכנתם זה יכול לתת טעם חדש לחלוטין בפה