סלט גזר מטוגן, אבוקדו, לימון ברוטב מנדרינות ואגוזים קלויים
מתכון של One Green Planet
המרכיבים
250 גרם גזר
1 לימון חתוך לחצי ופרוס דק
2-3 שיני שום
1 כפית אבקת צ'ילי
פלפל גרוס
מלח
עשבי תיבול עונתיים
2 כפות שמן קוקוס (רצוי)
3 כפות חומץ תפוחים
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 אבוקדו גדול
מיץ מתפוז
ירק סלט לפי בחירה
1 כף של גרעינים קלויים לפי בחירה (לבנים, שחורים, שומשום או כל דבר אחר לבחירה)
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות
חותכים את הגזרים ל'אצבעות' ומאדים 10 דקות עד שמתרכך מעט
פורסים את הלימון
הכנת המרינדה:
במעבד המזון שימו יחד את השום, עשבי התיבול, אבקת הצ'ילי, כמון, מלח, פלפל, מיץ לימון. ערבבו
הוסיפו 2-3 כפות שמן קוקוס ואת חומץ התפוחים
במחבת החמה שימו את הלימון והגזר ועליו פזרו את המרינדה באופן שווה
העבירו את הכל לתנור, כ-30 דקות עד הזהבה
בנפרד, חצו את האבוקדו לשניים ואחר כך לקוביות והניחו בקערה עמוקה
הוסיפו את הגזרים במרינדה (וגם את המרינדה שנקרשה והתקשתה במחבת)
בקערה קטנה ערבבו את שמן הזית, חומץ הויניגרט הנותר וכף מיץ לימון
לתוך הרוטב הזה הכניסו את עשבי התיבול וערבבו
ערבבו הכל עם האבוקדו והירקות בקערה הגדולה
הוסיפו את ירק הסלט ואת הגרעינים הקלויים מעל
* אפשר להתיז מעל שמן זית