כופתאות ממולאות בשזיפים
מתכון של דן ססלר
המרכיבים
כוס קמח
כ-2 תפו"א בינוניים
40 גר שמן קוקוס
כ- 4 כפות קמח חומוס/קמח עדשים
600 גר' שזיפים "כחולים"
ריבת שזיפים (רק למהדרין)
10 חצאי אגוזי מלך (למהדרין בלבד)
2 כפות סוכר
כוס פרורי לחם
מעט קינמון באבקה
מלח
אופן ההכנה
- מבשלים את תפו"א עם הקליפה
- מערבבים את הקמח עם תפו"א (כשהם עדיין פושרים), עם קמח חומוס/עדשים, עם מעט מלח, עם שמן הקוקוס – לשים טוב-טוב עד שהבצק רך
- מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ וחותכים לריבועים של 5X5 ס"מ
- מגלענים את השזיפים, ממלאים אותם בסוכר וקינמון, המהדרין יחדירו אליו חצי אגוז מלך
- מורחים את ריבועי הבצק בשכבה דקה של ריבת שזיפים, מניחים במרכז הבצק שזיף וסוגרים עליו את הבצק טוב-טוב
- מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח ומבשלים בהם את הכופתאות הממולאות, עד שהן צפות ועוד 5 דקות. חשוב שלא ידבקו אחת לשניה, אם מזיזים לא נדבקים
- מוציאים עם כף מחוררת
- מטגנים במחבת גדולה את פרורי הלחם בשמן קוקוס וכשהם מזהיבים מכניסים לתוכם את הכופתאות ומגלגלים אותם עד שהם מכוסים בפרורי לחם
- מגישים מיד. אפשר לפזר מעל סוכר-וניל
SZILVAS GOMBOC הן כופתאות ממולאות בשזיפים וזהו מתכון הונגרי מסורתי שמכינים באירועים חגיגיים וכפי שאומר דני:
"כופתאה אחת מספיקה לאדם סביר. 2 לבעלי זכרונות הונגריים, 4-5 רק אם אתם גברים-גברים ממוצא הונגרי. 10 אם אתם גויים ממוצא הונגרי-הוני. המנה ללא קלוריות."