מרק אפונה ואספרגוס קר
מתכון של foodietots.com
המרכיבים
2 כפות שמן זית
חצי ק"ג של אספרגוס חתוך לחתיכות בגודל של 2 ס"מ
בצל קטן קצוץ
2 כוסות של ציר ירקות
מלח
פלפל
1 כוס של אפונה (פולים)
6 עלי מנטה או נענע
1/2 כוס צמחי
אופן ההכנה
שילוב מוצלח של אספרגוס המעורבב היטב עם אפונה ירוקה ומעט נענע. יש להגיש מקורר מאד ביום קיץ חם מאד. הנאה שלמה מובטחת
מחממים את שמן הזית בסיר לחום בינוני
מוסיפים את הבצל ומבשלים 5 דקות או עד שקיפות שלו
מוסיפים את האספרגוס החתוך, מלח ופלפל
מגבירים את גובה החום עד רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 7 דקות
מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 3 דקות עד התרככות האספרגוס. מורידים מאש ומוסיפים את הנענע
אחרי הצינון מעבירים בבלנדר או פוד פרוססור
מעבירים לקעריות ומצננים לפחות שעה
מקשטים בעלי נענע