מטגנים מאדים את הבצל עם שמן זית עד להשחמה רצויה ומוסיפים שום חתוך גס, מטגנים כך מספר דק נוספות ומערבבים מפעם לפעם. מוסיפים את כל התבלינים בשלב הזה ומערבבים (זה על מנת לפתוח את טעמם) מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים.

מוסיפים את הירקות: בטטה דלעת וארטישוק ירושלמי ומערבבים היטב שופכים מים מביאים לרתיחה ומוסיפים את הרסק עגבניות והמים או הציר. מנמיכים את האש ומבשלים בערך שעה (עד שהשעועית רכה). לאחר הבישול להוסיף את המלח על פי טעם אישי.

גיוונים:

• 2 מקלות סלרי קצוצים לפני ששמים שאר הירקות
• 1 עלי דפנה
• לוותר על רסק העגבניות