תבשיל שעועית המוגש לצד בורגול, אורז, פתיתים או פסטה
מתכון של שירי מזור
המרכיבים
100-150 גר' שעועית לוביה (או כל שעועית אחרת) שטופה ומושרת
400 גר' בטטה שטופה היטב חתוכה לקוביות
200 גר' דלעת חתוכה לקוביות
4 ארטישוק ירושלמי שטוף חתוך לעיגולים עבים או תפו"א חתוך לריבועים
1 בצל בינוני קצוץ
1-2 שן שום גדולה
1-2 כפות רסק עגבניות
תבלינים:
2 כפיות כורכום
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה גרוסה (להשיג בחניות הטבע)
2 כפיות מלח סלרי או מלח רגיל
חצי כפית עד כפית פלפל שחור גרוס
1-2 כפיות מלח אטלנטי גרוס
1.5-2 ליטר ציר ירקות או מים
סיר ברזל רחב ועמוק לפחות 5 ליטר
3-4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מטגנים מאדים את הבצל עם שמן זית עד להשחמה רצויה ומוסיפים שום חתוך גס, מטגנים כך מספר דק נוספות ומערבבים מפעם לפעם. מוסיפים את כל התבלינים בשלב הזה ומערבבים (זה על מנת לפתוח את טעמם) מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים.
מוסיפים את הירקות: בטטה דלעת וארטישוק ירושלמי ומערבבים היטב שופכים מים מביאים לרתיחה ומוסיפים את הרסק עגבניות והמים או הציר. מנמיכים את האש ומבשלים בערך שעה (עד שהשעועית רכה). לאחר הבישול להוסיף את המלח על פי טעם אישי.
גיוונים:
• 2 מקלות סלרי קצוצים לפני ששמים שאר הירקות
• 1 עלי דפנה
• לוותר על רסק העגבניות