סלסת עגבניות חרוכות
מתכון של Tres Pesos
המרכיבים
5 עגבניות בשלות, חצויות ומרוקנות ממיץ
2 בצלים מקולפים וחצויים
5 שיני שום גדולות, בקליפתן
¼ כוס שמן זית
1 כפית רסק עגבניות
1 פלפל צ'יפוטלה Chipotle כבוש תוצרת טרז פזוס
2 כפות מיץ לימון
קורט סוכר
מלח
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה
חריכת העגבניות במתכון הפשוט הזה נותנת לסלסה טעם מעושן, כאילו אוכלים אותה ליד מדורה בבקתה קטנה במקסיקו.
1. מחממים תנור לחום 270 מעלות, או מחממים מחבת עד שהיא לוהטת. ניתן להכין שלב זה גם על גריל פחמים. משמנים את העגבניות, הבצלים והשום בשמן זית ומניחים על תבנית אפיה או על הגריל או המחבת. צולים עד שהירקות חרוכים (כמעט שרופים) ומקררים
2. קוצצים את הבצל והעגבניות דק. ניתן גם לרסק בבלנדר, אבל לא עד למצב חלק לגמרי. סוחטים את השום מתוך הקליפה ומוסיפים עם שאר המרכיבים לסלסה
ניתן להגיש את הסלסה מיד. היא נשמרת במקרר יומיים.
טיפ: כדי להאריך את זמן השימור מומלץ לבשל את הסלסה ולשמור במקרר, עד שבוע