קציצות טופו בתרד ולימון
מתכון של תמר פקטור
המרכיבים
לקציצות –
חצי חבילה פתיתי טופו מושרים וסחוטים
כוס קמח חומוס
3 כפות פשתן טחון מומס במים רותחים
2 כפות שמן זית
צ׳ילי קטן קצוץ דק דק
בצל קטן קצוץ דק דק
כף מלח
כפית כמון
כפית זעתר
כוסברה -שליש חבילה/זר
לרוטב –
חצי זר סלרי- גבעולים ועלים
שארית חבילת הכוסברה
2 לימונים- אחד קלוף (בלי הלבן) ואחד למיץ
חצי מקליפת הלימון
בצל
צ׳ילי קטן
כף כמון
4-5 שיני שום
חבילה של מדליוני תרד קפואים או חבילה של תרד טרי קצוץ דק
רבע חבילה חומוס קפוא
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
את תערובת הקציצות מערבבים (אפשר להוסיף קמח לפי הצורך)
מכדררים לקציצות ומטגנים טיגון קל כדי לסגור אותן
בינתיים מטגנים בסיר גדול: בצל, שום, סלרי כוסברה, צ׳ילי, לימון, וקליפות לימון עם כמון, מיץ מלימון אחד ושמן זית
מוסיפים את התרד והחומוס ומים רותחים שמכסים את הכל כך שאפשר יהיה ״להטביע״ את הקציצות בתוך הרוטב
מחכים שהתרד והחומוס ״ימסו״ ושהרוטב יבעבע
מוסיפים את הקציצות ומביאים לרתיחה נוספת. מורידים את האש ומכסים, ומבשלים 40 דקות עד שעה
הגרסה הזו מעט חריפה אבל אפשר לוותר על חלק מהתבלינים לפי הטעם האישי, משום שלירקות הירוקים טעמים עשירים משלהם