ה-מגמה הקולינרית לשנת 2018 – מנות עיקריות מבוססות צומח plant-based dinning

מביני דבר מהעולם הקולינרי בארה"ב תמימי דעה שהטרנד החזק לשנת 2018 הוא לשים את המזון מהצומח במרכז.

מבט על המגמות הקולינריות החזויות לשנת 2018 מראה שמעמד המזון מהצומח ותחליפי בשר בפרט מתחזק ומובל ע"י עליית ביקוש הצרכנים למזון בריא יותר, הומני יותר ומזיק פחות לסביבה. כיזרנו עבורכם חלק מהתחזיות החמות: Baum & Whiteman במסגרת המגמות החמות בתחום המסעדנות והמלונות ל 2018 מציינים שה-טרנד לשנת 2018 הוא מעבר למזונות מבוססים צומח שמובילים הצעירים (דור המלניום, דור ה- X ודור ה- Z) בעוד שמסעדות רבות מפגרות אחרי ביקוש הצרכנים. את המגמה מובילות רשתות המזון, וההערכה היא שצפוי גידול מתמשך של 10% בביקוש למנות עיקריות מהצומח. הם מציינים ארגונים גדולים (ובניהם Panera Bread, Hilton Hotels, Stanford University, Unilever, and Sodexo,...

להמשך קריאה

מדריך לרשויות מקומיות מעודד תזונה מבוססת צומח

מדריך "עיר מקדמת תזונה מ.ב.ט.י.ח.ה." של רשת ערים בריאות מדגיש את החשיבות של תזונה בת קיימא

רשת ערים בריאות הוציאה חוברת הדרכה לרשויות מקומיות לעידוד תזונה מ.ב.ט.י.ח.ה – מקיימת, בריאה, בטוחה, טבעית, ים תיכונית, חכמה והוגנת. החוברת כוללת התייחסות נרחבת להשלכות הסביבתיות של ייצור מזון ומדגישה את חשיבות התזונה מבוססת צומח בתזונה הים תיכונית. המדריך נכתב ככלי עזר לרשויות עירוניות ולארגונים בעיר שפועלים לקדם תזונה נבונה לכלל התושבים. הוא מציג תפיסה מערכתית וכולל את המושגים, המתווה לפעולה ומספק כלים מעשיים ליישום. המדריך כולל גם דוגמאות של יישום מדיניות בארץ ובעולם ותכניות ספציפיות ומעמיק בידע שקשור בתזונה בריאה, בטוחה ומקיימת. החוברת אף כוללת המלצות תזונה ספציפיות (בעמוד 49) ומציינת צריכה יומית של ירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות...

להמשך קריאה

כיצד נעודד אנשים לצרוך יותר מנות מן הצומח?

איגדנו עבורכם רעיונות שעובדים בשטח וממצאי מחקרים העוסקים בפסיכולוגיה של אכילה, על מנת לכוון לבחירה בריאה יותר של המזון המוגש.

שף גילי חיים השף הראשי של יוניליוור פודסולושיינס משתף ברעיונות וטיפים מעשיים איך להעשיר את המגוון הצמחוני בשני ואיך לעודד סועדים לבחור בו צולם במסגרת כנס חדשנות בקולינריה מן הצומח לשוק המקצועי 14.5.2018 מספר טיפים שכדאי לשים לב אליהם: סדרו את הפס כך שהמנות מן הצומח יהיו ראשונות *אנשים נוטים לקחת מנות שמגיעים אליהן ראשונות. *אנשים שבוחרים במנות בריאות – נוטים להמשיך לקחת מנות בריאות יותר גם בהמשך הפס. (ולהיפך – אנשים שייקחו מנות לא בריאות, נוטים להמשיך להעמיס על צלחתם מזון לא בריא) הגישו מנות טעימות *הכירו את הטעמים של הקהל אליו אתם פונים *הכינו מנות מן הצומח בטעמים...

להמשך קריאה

סדנאות בישול אקטיביות

חדש! סדנאות בישול אקטיביות ומגבשות בסגנון קרב סכינים בהובלת שף שתגיע עד אליכם.

סדנת בישול אקטיבית יוצאת דופן המשלבת הנאה ותרומה חברתית מחפשים רעיון מעניין ומקורי לפעילות גיבוש עובדים? רוצים משהו שמביא להם ערך אמיתי בנוסף לחוויה מהנה? פעילות שיש בה גם תרומה חברתית וסביבתית? יש כזה דבר!  אנו רוצים להזמין אתכם לסדנת בישול אקטיבית ושמחה בסגנון קרב סכינים – סדנת בישול בהובלת שף שתגיע עד אליכם. מה זה אומר? סדנה בה המשתתפים מבשלים ביחד ארוחה מלאה תוך כדי תחרות בין הקבוצות, לימוד מקצועי, חוויתי ומהנה של כל שלבי ההכנה. במהלך הפעילות נאלצים המשתתפים להתמודד עם התקלות לא צפויות המייצרות מתח ועניין ובסיומו ייהנו מארוחה משותפת מעשה ידיהם. למה זה טוב לעובדים? בסדנה...

להמשך קריאה