רשת ערים בריאות הוציאה חוברת הדרכה לרשויות מקומיות לעידוד תזונה מ.ב.ט.י.ח.ה – מקיימת, בריאה, בטוחה, טבעית, ים תיכונית, חכמה והוגנת. החוברת כוללת התייחסות נרחבת להשלכות הסביבתיות של ייצור מזון ומדגישה את חשיבות התזונה מבוססת צומח בתזונה הים תיכונית.

המדריך נכתב ככלי עזר לרשויות עירוניות ולארגונים בעיר שפועלים לקדם תזונה נבונה לכלל התושבים. הוא מציג תפיסה מערכתית וכולל את המושגים, המתווה לפעולה ומספק כלים מעשיים ליישום. המדריך כולל גם דוגמאות של יישום מדיניות בארץ ובעולם ותכניות ספציפיות ומעמיק בידע שקשור בתזונה בריאה, בטוחה ומקיימת.

החוברת אף כוללת המלצות תזונה ספציפיות (בעמוד 49) ומציינת צריכה יומית של ירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות והגבלה על כמויות בשר (עד 500 גרם לשבוע עוף+בקר).

לצפייה בחוברת באתר רשת ערים בריאות