מרק עגבניות

חותכים גס את הירקות שמים כף שמן זית בסיר בישול ומוסיפים את הירקות (חוץ מהשום ובצל ירוק) מבשלים מספר דקות עד שהירקות מתרככים מעט. 3-5 דקות בשלב זה אפשר להוסיף את הבצל ירוק ושום. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות. מוסיפים את המים, מיץ תפוזים ועגבניות ומבשלים 30 דקות. מוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם. מבשלים עוד 15 דקות. מרסקים את המרק בבלנדר או עם בלנדר מוט. אפשר לעשות אותו חלק לגמרי. אני אישית מעדיפה את המרק עם מרקם גס יותר. מגישים עם פלח לימון בתאבון!

מאפינס בננה

מועכים את הבננות בקערה גדולה עם מזלג. מוסיפים את השמן וסוכר מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח, מלח וסודה ומערבבים עד שהכל מתאחד. מוסיפים את הפיצוחים. מרפדים תבנית מאפינ'ס עם מנג'טים. מכניסים את הבלילה לכל גומה. אני משתמשת בכף גלידה וכך יש כמות זהה בכל מאפין. אופים 150 מעלות כרבע שעה אבל יש להשגיח ולבדוק כי זמן האפיה תלוי בגודל התבנית. בתבנית שלי זה מספיק ל18 יחידות. בתבנית גדולה יותר – 12. בתאבון!