לילדים שלנו מגיע יותר

כשאתם מאמצים את 'שני ללא בשר' ברור מאליו שגם הילדים בתוך הסיפור אבל מה קורה איתם כשהם בגנים ובבתי הספר?

אם אימצתם בבית את Meatless Monday תבורכו. בדרך, קרוב לוודאי, שיתפתם את כל בני הבית. כבר היתה מי שכתבה לנו איך גייסה את הוריה אבל אם אתם הורים – ברור מאליו שגם הילדים בתוך הסיפור. אצלם זה לבטח טבעי וברור ומנומק אבל מה קורה איתם כשהם בגנים ובבתי הספר? איך משכנעים גם את המנהלים, המורים והגננות להצטרף ליוזמה המבורכת? הכל עניין של רצון, מסתבר. לאחרונה קיבלה מיטלס מאנדיי את "אות ההתחדשות" בטקס שבועות המסורתי בבית הספר א.ד גורדון. מאחורי האות נמצאים ילדי בית חינוך, ע"ש א.ד גורדון, שאימצו את 'שני ללא בשר' ובחודשים האחרונים מוגשת מדי יום שני ארוחת צהריים ללא...

להמשך קריאה

10 סיבות ללמוד לבשל בבית

קבלו 10 סיבות ללמוד לבשל בבית ולמה זה טוב עבורכם ועבור הסביבה גם יחד

במדור "שולחן הקיימות" של האתר האמריקאי Grace מנו 10 סיבות ללמוד לבשל בבית ולמה זה טוב עבורנו ועבור הסביבה גם יחד. זה התרגום החופשי מאד שלנו להגדרות אלה: 1. זה חסכוני – בין אם אתם אוכלים בחוץ או מזמינים טייק אווי, אם תבשלו בבית זה יעלה לכם הרבה פחות. עם קצת אימון תכינו אוכל טוב לפחות כמו זה שתמצאו בחוץ (הערה שלנו: לרוב ובדרך כלל). תוכלו לנצל את כל המוצר על כל חלקיו וכך לבטח תחסכו. 2. זה בטיחותי – כשאתם מבשלים אתם קונים את המוצרים בעצמכם ואז אתם יודעים בדיוק היכן היה והתחיל את דרכו המזון שאתם אוכלים. תוכלו לשלוט...

להמשך קריאה

שאיפות גדולות, ביסים קטנים – על תזונה והאטת קצב החיים

תזונה היא לא רק המזון שאנו מכניסים לפה. גם הסביבה שלנו, החברים, הסביבה הפיזית, מקום העבודה, מערכות היחסים – הכל זה תזונה

כמו הרבה דברים אחרים, גם התייחסות נכונה לתזונה כרוכה בהאטת קצב החיים, בתשומת לב לבחירות שלנו, להעדפות, להיכן אנו מנווטים אנרגיה הקשורה לאוכל. תמיד עדיף לאכול "סלאו פוד" – מזון שהשקענו בו מחשבה, בחירה בריאה של רכיבים, טיפול והכנה עם תשומת לב, אך לא תמיד הזמן בידינו. הבשורה הטובה היא ש"פאסט פוד" לא חייב בהכרח להיות ג’אנק פוד. גם אם לא בישלנו בנחת בבית עדיין אפשר לקנות בחוץ תפוח עסיסי וליהנות ממנו באיטיות בזמן נסיעה ברכבת מהירה, הוא ירענן ואף ישביע לזמן מה. הנה מספר תובנות הקשורות בגישה למזון, נסו לאמץ ולו אחת מהן וכבר תרגישו את השינוי. 1. פשטות,...

להמשך קריאה

ביל גייטס למען עולם טוב יותר

The Futur of Food, כך קורא ביל גייטס לפרויקט האישי החדש שלו, שהקים כאתר אינטרנט וערוץ יוטיוב חדש

היו תקופות שביל גייטס – מייסד מיקרוסופט העולמית ואיש שאחראי רבות על עולם המחשוב כפי שאנחנו מכירים אותנו – היה האיש העשיר בעולם. גם אם היום אינו ממוקם בין הראשונים בדרוג הוא עדיין מנסה לתרום חזרה מכל הונו לחברה. באחד מהדרוגים (הפרוט כאן), הוא נכלל בין הידוענים הידידותיים ביותר לסביבה. עכשיו הוא משיק אתר חדש העוסק כולו בהשלכות הסביבתיות של המזון שאנחנו אוכלים. "העתיד של האוכל", כך קורא ביל גייטס לפרויקט האישי החדש שלו, שהקים כאתר אינטרנט וערוץ יוטיוב חדש. המאמר שמקדים את כל האתר עוסק בעתיד של תעשיית המזון ובקיימות בכלל – "איך מדענים ממציאים מחדש את הבשר, וכיצד...

להמשך קריאה