מאת: מיכל וולנסקי, מנהלת שוק מוסדי במיטלס מאנדיי

ארגונים רבים מבינים כיום את תפקידם בייצור סביבת עבודה שמקדמת את בריאות העובדים שלהם. בין היתר זה אומר ליצור סביבה שמעודדות בחירות נבונות יותר: להגיע על אופניים, להשתמש במדרגות, ולאכול אוכל מזין בארוחות וביניהן. עם זאת, מספיק מבט בחדר האוכל כדי לראות שהיצע המנות עיקריות מעודד בחירה שאינה בהלימה עם המלצות התזונה של משרד הבריאות, הקוראות כיום להרחבה משמעותית של תזונה מן הצומח. כיום, הרוב הגורף של המנות העיקריות הן מהחי (בקר, עוף או דגים) והסועדים מכוונים, בהנחה שהם רוצים מנה עיקרית ולא תוספות או סלט, לאכול בשר על בסיס יומי.

אז מהן המלצות התזונה? התזונה הים תיכונית

משרד הבריאות בישראל ממליץ על התזונה הים תיכונית, שנבחנה במאות מחקרים ונמצאה כמועילה בהפחתת הסיכון למחלות לב, יתר לחץ דם, סוגי סרטן שונים והשמנת יתר בקרב ילדים ומבוגרים סוכרת, אלצהיימר, כבד שומני וכן מחלות רבות נוספות.

התזונה הים תיכונית מבוססת בעיקר על רכיבים ממקור צמחי, דבר שהופך אותה לדלה בשומן ובחלבון מהחי.  לעומת זאת, היא עשירה בחומצות שומן בלתי רוויות, פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.

לפירוט ההמלצות קראו עוד באתר משרד הבריאות.

המעניין הוא המחקר שהולך ומתפתח בנושא חשיבות תזונה בריאה במקומות העבודה והממצאים העולים ממנו, כגון עליה בתפוקת העבודה,  צמצום ימי מחלה וכן המחקר שהתפרסם רק לאחרונה שהתבצע בשיתוף עובדי הקריה למחקר גרעיני והצביע על היתרונות של התזונה הים תיכונית. עוד הדגישו החוקרים כי מקום העבודה הינו שחקן מרכזי בקידום בריאות העובדים.

בהתאם לממצאים הנ"ל, יותר ויותר ארגונים המספקים שירותי הסעדה לעובדיהם ממנים יועצים קולינאריים, פוזיציות חדשות בדמות ממונים על קידום הבריאות וכן תזונאיות.

אנו נשמח לסייע לכם להעמיק את הידע ולהכיר אפשרויות חדשות, מרגשות וטעימות!

מקורות:

תזונה ים תיכונית, משרד הבריאות

Jensen, J. D. (2011). Can worksite nutritional interventions improve productivity and firm profitability? A literature review. Perspectives in public health, 131(4), 184-192.

Katcher, H. I., Ferdowsian, H. R., Hoover, V. J., Cohen, J. L., & Barnard, N. D. (2010). A worksite vegan nutrition program is well-accepted and improves health-related quality of life and work productivity. Annals of Nutrition and Metabolism, 56(4), 245-252.

Mills, P. R., Kessler, R. C., Cooper, J., & Sullivan, S. (2007). Impact of a health promotion program on employee health risks and work productivity. American Journal of Health Promotion, 22(1), 45-53.