העמוד המקצועי לשפים וחברות הסעדה
שילוב דגש צמחוני בשני במסגרת קמפיין "מיטלס מאנדיי העולמי" יכול להעלות את שביעות הרצון באתרים, להדגים את מחויבותכם לבריאות הסועדים – ואפילו להוריד את הפוד-קוסט שלכם.
בפורטל זה ריכזנו עבורכם מידע מקצועי על מזון מבוסס צומח, השראה ורעיונות למנות עיקריות ללא מוצרים מן החי לימי שני ובכלל ורשימה של ספקים למטבח המוסדי שכדאי מאד להכיר. אנחנו מציעים ליווי של ארגונים שמעוניינים להכניס דגש צמחוני בשני ואם האתר שלכם ירצה לשמוע על הקמפיין – חברו בנינו!
נשמח לשמוע מכם הערות ושאלות – ולקבל תמונות של מנות שהולכות טוב אצלכם להרחבת מאגר הרעיונות. צרו קשר איתנו כאן או במיילori@meatlessmonday.co.il
בהצלחה לכולנו!
קולינריה מן הצומח - תכנים מקצועיים
חדש! שילוט אטרקטיבי למנות שלכם שיסייע לסועדים בבחירה
לפניכם תיאורים שניתן להלביש אותם על כל המנות מן הצומח שהכנתם – תיאורים שנלקחו מעולם הקולינריה והמסעדות. מבט חטוף בתיאורים יתחילו לעורר תאבון אצל כל אחד ויגדילו את הסיכוי שהסועד מולכם יבחר בה! לתיאורים לחצו כאן. לנוחיותכם מצורף גם דף ממותג ומחולק אותו תוכלו להדפיס ולהציב על הפס. להורדת הדף לחצו כאן מוזמנים לנסות!
לפניכם תיאורים שניתן להלביש אותם על כל המנות מן הצומח שהכנתם – תיאורים שנלקחו מעולם הקולינריה והמסעדות. מבט חטוף בתיאורים יתחילו לעורר תאבון אצל כל אחד ויגדילו את הסיכוי שהסועד מולכם יבחר בה! לתיאורים לחצו כאן. לנוחיותכם מצורף גם דף ממותג ומחולק אותו תוכלו להדפיס ולהציב על הפס. להורדת הדף לחצו כאן מוזמנים לנסות!
בריאות במקום העבודה מתחילה בתזונה מבוססת צומח
איך משפיעה התזונה במקום העבודה על משקל תקין של העובדים ועל פריון העבודה?
מאת: מיכל וולנסקי, מנהלת שוק מוסדי במיטלס מאנדיי ארגונים רבים מבינים כיום את תפקידם בייצור סביבת עבודה שמקדמת את בריאות העובדים שלהם. בין היתר זה אומר ליצור סביבה שמעודדות בחירות נבונות יותר: להגיע על אופניים, להשתמש במדרגות, ולאכול אוכל מזין בארוחות וביניהן. עם זאת, מספיק מבט בחדר האוכל כדי לראות שהיצע המנות עיקריות מעודד בחירה שאינה בהלימה עם המלצות התזונה של משרד הבריאות, הקוראות כיום להרחבה משמעותית של תזונה מן הצומח. כיום, הרוב הגורף של המנות העיקריות הן מהחי (בקר, עוף או דגים) והסועדים מכוונים, בהנחה שהם רוצים מנה עיקרית ולא תוספות או סלט, לאכול בשר על בסיס יומי. אז מהן המלצות...
איך לשלב יותר מנות עיקריות מן הצומח בחדר אוכל מוסדי
טיפים והצעות איך לשלב יותר מזון מן הצומח בחדר האוכל המוסדי, ולמה זה משתלם לכם.
העתיד כבר כאן מיטב השפים בעולם כבר מבינים שהגישה הקולינרית העכשוית שמה את המזונות מן הצומח במקום מרכזי על הצלחת. מהנדסי מזון עומלים על יצירת תחליפי בשר ממקורות צמחיים שיוכלו להשתלב במתכונים הקיימים ולספק את דרישות הצרכנים: שמירה על טעם הבשר- ללא בשר. והסועדים מצביעים ברגליים. הביקוש למנות איכותיות מן הצומח הולך ועולה לצד ריבוי צמחונים וטבעונים וכן "המפחיתנים" שמעדיפים שלא לאכול מנה בשרית מדי יום. המהפכה לא מאחרת להגיע גם אל המטבח המוסדי בישראל. מטבחים מוסדיים בישראל אחראים להזנת חלק ניכר מהאוכלוסיה שכוללת עובדים במקומות עבודתם, ילדים במסגרות צהרונים ובפנימיות, עובדי שירותי ההצלה והבטחון ועוד. בשנים האחרונות גדל היצע...
כיצד נעודד אנשים לצרוך יותר מנות מן הצומח?
איגדנו עבורכם רעיונות שעובדים בשטח וממצאי מחקרים העוסקים בפסיכולוגיה של אכילה, על מנת לכוון לבחירה בריאה יותר של המזון המוגש.
שף גילי חיים השף הראשי של יוניליוור פודסולושיינס משתף ברעיונות וטיפים מעשיים איך להעשיר את המגוון הצמחוני בשני ואיך לעודד סועדים לבחור בו צולם במסגרת כנס חדשנות בקולינריה מן הצומח לשוק המקצועי 14.5.2018 מספר טיפים שכדאי לשים לב אליהם: סדרו את הפס כך שהמנות מן הצומח יהיו ראשונות *אנשים נוטים לקחת מנות שמגיעים אליהן ראשונות. *אנשים שבוחרים במנות בריאות – נוטים להמשיך לקחת מנות בריאות יותר גם בהמשך הפס. (ולהיפך – אנשים שייקחו מנות לא בריאות, נוטים להמשיך להעמיס על צלחתם מזון לא בריא) הגישו מנות טעימות *הכירו את הטעמים של הקהל אליו אתם פונים *הכינו מנות מן הצומח בטעמים...
חומרי גלם שכדאי להכיר להכנת מנות מן הצומח
יש מגוון רחב של חומרי גלם עתירים בחלבון שיכולים להוות מנה עיקריות מן הצומח. ענף תחליפי הבשר בצמיחה מהירה בכל העולם המערבי וגם בארץ יש מגוון מוצרים וספקים שיכולים לסייע לכם לתת מענה לביקוש הגדל למנות מהצומח. האם אתם כבר מכירים את כולם?
Zoglos
ישראמרקט
מחוברים לחיים
חמים וטעים
סוי ג׳וי
לאחר הרתחה במים חמים, נתחי הפילה מקבלים את הטעם על פי התבלינים בהם מבושלים. הנתחים מגיעים בצורות שונות ומתאימים לשניצלים, שווארמה סטייקים, נאגטס, תבשילים מוקפץ, קציצות וכו'.
הנתחים מורכבים מ-100% סויה.