שיכון ובינוי מצטרפים למיטלס מאנדיי

היום הושקה יוזמת 'שני ללא בשר' בחדר האוכל של חברת 'שיכון ובינוי'

היום הושקה יוזמת 'שני ללא בשר' גם בחדר האוכל של חברת 'שיכון ובינוי'. הארוע החל הבוקר עם הרצאה על Meatless Monday של מיקי חיימוביץ' והמשיך בחנוכת היוזמה בחדר האוכל של החברה. את חדר האוכל מפעילה חברת ההסעדה "שולץ", בניהולו של שף אפי, ואוכלים בו כ-350 עובדים ועובדות מדי יום. את הארוחה הזו החלו במנות מעניינות ושפע מרשים; סושי צמחוני, קישואים ממולאים באורז וסויה, שיפודי טופו, נודלס מוקפצים עם קבבוני סויה, שטרודל של ירקות ופלאפל. היוזמה כולה הותנעה והוטמעה על ידי ליאור סיגאווי, מנהלת הרווחה של 'שיכון ובינוי'. התגובות של העובדים היו נלהבות. בהצלחה!

להמשך קריאה

Meatless Monday בבית החולים בילינסון

בית החולים בילינסון מצטרף ל'מיטלס מאנדיי' וצוות בית החולים יזכה לקבל תפריט ללא בשר מדי יום שני

אנחנו שמחים להודיע, שהיום התקיימה השקה רשמית של Meatless Monday בבילינסון, שהצטרף ל'מיטלס מאנדיי' לפני כמה שבועות. מעתה, ייקבל צוות בית החולים גם תפריט של מנות ללא בשר, בכל יום שני. היוזמה ל-Meatless Monday בבילינסון הייתה של ד"ר דרור בן לוינר, ממחלקת ניתוחי חזה. ד"ר לוינר פנה אל הנהלת בית החולים והציע לאמץ את היוזמה. זו נענתה והטמעת הנושא העלתה הילוך. שלטים נתלו בחדר האוכל, שמשרת כ-1,800 עובדים ואל התפריט הבשרי נוספות בדרך כלל מנות אטרקטיביות ללא בשר כמו ניוקי פוטנסקה ו/או פסטו , לזאניה בולונז-סויה ו/או לזאניה תרד וירקות ,לביבות חצילים ,תבשיל פטריות טריות עם תפו"א וחלב קוקוס, מוסקה צמחונית ועוד....

להמשך קריאה

שומרים על האדמה – אוכלים פחות בשר

לאחרונה פורסם דו"ח של מועצת האו"ם לתכנון סביבתי, ה-United Nations Environment Programme) UNEP) וקבע שעל בני האדם להפחית בשר לטובת כדור הארץ

דו"ח של מועצת האו"ם לתכנון סביבתי (ה-UNEP -A report by the United Nations Environment (Programme, שפורסם לאחרונה' מציין שמאות מליוני קילומטרים רבועים של קרקע, בסכנה של התדרדרות איכותם כתוצאה משימוש לא מוקפד וללא מחשבה או תכנית עתידית – בחקלאות ובגידול בקר ועופות – על העתיד שקרקע מזוהמת מזמנת לכדור הארץ. כדי לשמר את איכות הקרקע, קובע הדו"ח המקצועי' יש צורך באיזון שלה על ידי חקלאות מקיימת מאוזנת. גוף זה בודק את הצרכים העולמיים במזון, מצב הצמחיה העולמית ומאגרי הדלקים ברחבי הגלובוס. התחזית שפרסמו קובעת ששטח של כ-8.5 מליון קמ"ר בעולם (שטח בגודלה של ברזיל, לשם השוואה), יסבלו עד שנת 2050 מירידה...

להמשך קריאה

מיטלס מאנדיי חוגגת שנה

יוזמת "יום שני ללא בשר" חוגגת שנה בישראל, ובשנה הזאת כבר הספיקה לסחוף אחריה המון גופים פרטיים וציבוריים, מסעדות ועוד. מיקי חיימוביץ’, יוזמת מיטלס מאנדיי בארץ, מסכמת שנה מוצלחת

Meatless Monday בישראל חוגג שנה של פעילויות ושיתופי פעולה. בשנה האחרונה הצלחנו לעשות מהפך תודעתי משמעותי, כשמלבד אלפי תומכים ומזדהים עם מטרות "יום שני ללא בשר", הצטרפו ליוזמה שלנו גופים פרטיים וציבוריים רבים. אלפי עובדים בחדרי אוכל מוסדיים (אינטל ,HP , טבע, מוטורולה ועוד רבים) נתקלים בימי שני במגוון מנות צמחוניות תחת המותג, וכך גם בבתי חולים וקיבוצים.   צילום: יח"צמסעדות ורשת "קפה קפה" מציעות אף הן ספיישלים צמחוניים וטבעוניים בימי שני, עיריות פתח תקווה, מודיעין ותל אביב פועלות במישור המניציפלי ואפילו בכנסת ישראל יוקם לובי "שני ללא בשר". קיימנו גם מירוץ ראשון בהרצליה, החולצות שלנו (עכשיו למכירה באתר) מבוקשות ואפילו...

להמשך קריאה