מה היא דיאטה ים תיכונית?

מחקר קובע, ש-30% מהתקפי הלב והשבץ יכולים היו להימנע בזכות תזונה ים תיכונית אופיינית

במחקר חדש שנערך, נקבע ש-30% מהתקפי הלב, התקפי השבץ והמוות כתוצאה ממחלות לב יכולים היו להימנע, אצל אנשים בסיכון, אם רק היו עוברים לתזונה ים תיכונית אופיינית העשירה בשמן זית, אגוזים, קטניות, דגים, פירות וירקות ואפילו יין מעת לעת. כל זה נמצא במחקר עליו נכתב בניו יורק טיימס ב-25.2.13. המחקר היה מהראשונים שבדקו את השפעת התזונה על הבריאות אבל כבר אחרי 5 שנים הופסק בגלל תוצאות חד משמעותיות שקובעות – מרכיבים האופייניים לאוכל הים תיכוני מפחיתים את הסיכויים לכל הצרות עליהן כתבנו כאן לפני כן. חשבנו להביא לכם קצת מהמידע מפני שאם כבר גרים במזרח התיכון, למה לא ליהנות מהיתרונות הבריאותיים...

להמשך קריאה

הקיבוצניקים בגרופית לא אוכלים בשר בשני

בקיבוץ גרופית שבערבה, בואך אילת, אימצו בשבועות האחרונים את Meatless Monday, כחלק ממגמה לאכילה בריאה יותר

צילום: שיר זאבי נודע לנו, שבקיבוץ גרופית שבערבה, בואך אילת, אימצו בשבועות האחרונים את Meatless Monday. נחמד היה לשמוע, שהרעיונות שלנו קורצים לעוד אנשים ופנינו למתי זאבי, האחראית על המטבח, כדי להבין ממנה איך הגיעו לרעיון ולביצועו. מתי הפנתה אותנו לביתה, שיר בת ה-22, שלדבריה העלתה את הרעיון. זה מה שסיפרה לנו שיר: "ישבנו בבית וצפינו בחדשות. ראינו את הכתבה שהכינו במהדורת ערוץ 10 על מיקי ועל Meatless Monday. כעובדת מטבח נדלקתי על הרעיון ושאלתי את אמא שלי, שמנהלת את המקום, אם היא חושבת שזה יכול להתאים פה, בקיבוץ. היא מייד פירגנה, כמו תמיד, ואני התחלתי לחפש מידע. הצענו את...

להמשך קריאה

Meatless Monday בחברת הקייטרינג הגדולה בארץ

ISS Catering היא חברת קייטרינג מוסדית עם יותר מ-120,000 סועדים ביום והיתה מהראשונים שהצטרפו ל-Meatless Monday

ISS Catering הם חברת קייטרינג מוסדית מהגדולות בארץ. החברה היתה מהגורמים הראשונים שהצטרפו בשמחה ליוזמת Meatless Monday והפכו את אופציית המנות שאינן בשריות, בימי שני, לנחשקת ורצויה ליותר מ-120,000 איש. רק כדי שתבינו מה עוצמתה של החברה, קבלו כמה נתונים בסיסיים: החברה היא חברת הקייטרינג הגדולה בארץ לחברות וארגונים. הם מחזיקים 250 חדרי אוכל בכל הארץ, מרמת הגולן ועד אילת. החברה מספקת בחדרי אוכל אלה כ-120,000 ארוחות ביום, מעסיקה 2,500 עובדים כולל הנהלה, שפים, טבחים ודיילי שירות. בין לקוחותיהם: חברת HP, משטרת ישראל, מגדל חברה לביטוח. יוניליוור, נסטלה, שטראוס, תנובה, החברה המרכזית למשקאות, פלאפון, תעשיה אווירית, פארק אזורים, פלקסטרוניקס, SAP, לאומיקארד, בל"ל,...

להמשך קריאה

קבלו את המספרים מאחורי ההמבורגר

בארה"ב מסבירים במספרים כמה שווה המבורגר אחד עליו מוותרים בשבוע. בקנה מידה אמריקאי – המספרים מבהילים

ב-Meatless Monday האמריקאי מנסים לקדם את ספר המתכונים להמבורגרים הצמחיים שהוציאו ועל הדרך מתרגמים למספרים את המשמעות של הפחתת המבורגר בשרי אחד לשבוע של כל אמריקאי. בקנה המידה של אומה בת כ-300 מליון בני אדם, המספרים לא פחות ממבהילים. אלה האמצעים הסביבתיים הנדרשים כדי להכין המבורגר אחד מבשר בקר: מעל 3 ק"ג גרעינים ומספוא המשמשים מזון לבקר כ-200 ליטר מים כ-7 מטר רבוע של יבול עשב מאכל לבקר 1,036 יחידות דלק פוסילי השוות ברמת האנרגיה ליכולת ההפעלה של  מיקרוגל במשך כ-20 דקות. כמה אמצעים בסה"כ היו נחסכים לארה"ב במשך שבוע אם אכן כל אמריקאי היה מוותר על קציצת הבשר שלו...

להמשך קריאה