תזונה שמבוססת בעיקר על הצומח – טוב לבריאות?
מאמר ראשון מסוגו בדק את השפעת ההפחתה בצריכת בשר על הבריאות
"צמחונות גמישה" (Flexitarianism) הינה צורת תזונה שהיא בעיקרה צמחונית, בתוספת מעט בשר או דגים. המאמר שפורסם ב Frontiers in Nutrition בינואר 2017 סקר 25 מחקרים מכל העולם שנעשו בשנים 2000-2016 ובדקו את ההשלכות הבריאותיות שיש להפחתה בצריכת הבשר. הסקירה מצאה שהפחתה בצריכת בקר, עוף ודגים תורמת בין השאר ל:
• ירידה במשקל ול BMI נמוך יותר
• סיכון מופחת לחלות בסרטן השד והפרוסטטה
• סיכון מופחת לסכרת, לחץ דם גבוה ובתסמונת המטבולית
• שיעור תמותה כולל נמוך יותר
החוקרת מסכמת שגם אם לא כולם, ובעיקר גברים, ירצו להוריד לגמרי בשר מהתפריט, הפחתה ואמוץ תפריט "צמחוני למחצה" יכול להביא ליתרונות בריאותיים רבים.
למאמר המלא