כבר התרגלנו שבימי שני הארוחות אינן כוללות בשר מכל סוג. לעתים אנחנו יוצאים לאחת המסעדות המצוינות שמגישות תפריט כזה אבל בנינו, ארוחה – בעיקר אם היא טובה – זקוקה לשתיה ראויה לצידה.  מאתר 'אח' שלנו באנגליה, Meat Free Monday, החלטנו להביא לכם מספר טיפים לבחירת היין שתשתו בימי שני נטולי בשר או בכל יום או ארוחה נטולי בשר  אחרים שלכם.

מתוך Flickr צילום: Philippe Put
מתוך Flickr צילום: Philippe Put

יין אדום

פינו נואר – למנות ראשונות קלילות וארוחות צהריים קאחריהן צריך לשוב למשרד
סירה, קברנה סוביניון או קיאנטי – לערב אירוח חברים עם כיבוד קל יותר או פחות

בכלל, שווה להכיר את תכונות הסוגים השונים של היין האדום כדי להתאימם לסוג הארוחה:
קברנה פראנק – בינוני בכובד
קברנה סוביניון – יין מלא וכבד
מרלו – יין מלא טעמים אבל אינו כבד במיוחד
פינו נואר – בינוני עם טעם פירות עדין
סירה – טעם מלא וכבד
זינפנדל – טעם פירותי רענן ומודגש

מתוך Flickr. צילום: Quinn.Anya
מתוך Flickr. צילום: Quinn.Anya

יין לבן

שרדונה – מתאים דווקא למנות כבדות כמו פסטה ברטבי שמנת או תבשילי קדרה כבדים. זה יין קליל ולכן יהווה משקל מול כובד האוכל
ריזלינג – כששותים יין בלי אוכל לצידו, או לצד אוכל מתובל במיוחד, מתאים יין מתוק מעט
שמפניה – לחגיגות כמובן אבל לא רק – גם יום קשה במיוחד, שיסתיים בכוס שמפניה, יראה אחרת לגמרי. כן, יין מבעבע זה תענוג שמגיע לכם לפרגן לעצמכם. תיזהרו שהבועות לא יעלו לכם לראש
סוביניון בלאן – ללילות הקיץ, לאוכל ים תיכוני או ספרדי – יין זה מצונן יעשה את העבודה
גוורצטרמיינדר – יין קינוח נהדר ונפלא גם לצד קינוחים

לחיים