תזונה שמבוססת בעיקר על הצומח – טוב לבריאות?

מאמר ראשון מסוגו בדק את השפעת ההפחתה בצריכת בשר על הבריאות

"צמחונות גמישה" (Flexitarianism) הינה צורת תזונה שהיא בעיקרה צמחונית, בתוספת מעט בשר או דגים. המאמר שפורסם ב Frontiers in Nutrition בינואר 2017 סקר 25 מחקרים מכל העולם שנעשו בשנים 2000-2016 ובדקו את ההשלכות הבריאותיות שיש להפחתה בצריכת הבשר. הסקירה מצאה שהפחתה בצריכת בקר, עוף ודגים תורמת בין השאר ל: • ירידה במשקל ול BMI נמוך יותר • סיכון מופחת לחלות בסרטן השד והפרוסטטה • סיכון מופחת לסכרת, לחץ דם גבוה ובתסמונת המטבולית • שיעור תמותה כולל נמוך יותר החוקרת מסכמת שגם אם לא כולם, ובעיקר גברים, ירצו להוריד לגמרי בשר מהתפריט, הפחתה ואמוץ תפריט "צמחוני למחצה" יכול להביא ליתרונות בריאותיים...

להמשך קריאה

חוגגים 4 שנות פעילות למיטלס מאנדיי

עמותת מיטלס מאנדיי בהובלתה של מיקי חיימוביץ' ציינה 4 שנות פעילות באירוע חגיגי שהתקיים בבית המידות בתל אביב ב 22.2.17.

לקבלת הפנים, בו חולקו גם אותות הוקרה, הגיעו ארגונים עסקיים שמאמצים דגש צמחוני בשני, חברות הסעדה שמקדמות את הקמפיין, תורמים של מיטלס שמאפשרים את העשייה שלנו, פעילים סביבתיים, מקדמי בריאות ופעילי זכויות בעלי חיים, חברים ובני משפחה שכולם שותפים לדרך ולהצלחת הקמפיין. ויש מה לחגוג! ישראל נחשבת לאחת מההצלחות הגדולות ביותר בקמפיין העולמי. מסקר פאנלס שערכנו בנובמבר 2016 אנחנו יודעים שהמודעות לקמפיין מאד גבוהה (64.4% מהאוכלוסייה היהודית בישראל מכירים את יום שני ללא בשר) ולמעלה מחצי מיליון ישראלים הצטרפו לקמפיין ונמנעים מאכילת בקר, עוף או דגים לפחות יום בשבוע. מיקי מתארחת בתכנית הבוקר של קשת מיקי חיימוביץ אצל גיא פינס...

להמשך קריאה

מיטלס מאנדיי מודה לשותפיה

במסגרת אירוע לציון 4 שנות פעילות של יום שני ללא בשר בישראל הוענקו אותות הוקרה לחלק מהשותפים הפעילים של הקמפיין בארץ

למיטלס מאנדיי עשרות ארגונים ומתנדבים שפועלים ומקדמים צמצום צריכת בשר בזירות השונות של הסעדה מוסדית, רשויות מקומיות וחינוך. יישר כח לכולם ושמחים שאתם אתנו! במסגרת קבלת פנים לציון 4 שנות פעילות של הקמפיין הענקנו אותות הוקרה לחלק מהשותפים הפעילים שלנו, והנה הם: אינטל קריית גת – עמיר קיסוס מנהל שרותי ההסעדה ומוביל הקמפיין באינטל, אחד האתרים הוותיקים של מיטלס מאנדיי שציינו 4 שנות פעילות לקמפיין ביום בו הוגשו 800 מנות מהצומח (שליש מ 2500 הסועדים!) בית חולים בילינסון – שף חיים אשכולי, שההחומוס הביתי שלו מעלה את מספר הסועדים בחדר האוכל כל שני ראשון בחודש. בית ספר גורדון תל אביב...

להמשך קריאה

אפשר גם בלי בשר

כתבה על מיטלס מאנדיי בירחון הנשים "פנימה" לקראת ט"ו בשבט

לקראת ט"ו בשבט יצאה העיתונאית הדס גולדין לבדוק את נושא צריכת הבשר ואת השפעת ייצורו על הסביבה ועלינו. ראיון עם המייסדת והיו"ר שלנו מיקי חיימוביץ', אור בנימין מנהלת הפעילות ועם ליהי יפה דיאטנית הקלינית מעמותת תנו לחיות לחיות שפורש את כל הסיבות והדרכים לצמצם בצריכת הבשר – בבית ובמקומות העבודה. לכתבה המלאה בעיתון פנימה

להמשך קריאה