Meatless Monday בבית החולים בילינסון
בית החולים בילינסון מצטרף ל'מיטלס מאנדיי' וצוות בית החולים יזכה לקבל תפריט ללא בשר מדי יום שני
אנחנו שמחים להודיע, שהיום התקיימה השקה רשמית של Meatless Monday בבילינסון, שהצטרף ל'מיטלס מאנדיי' לפני כמה שבועות. מעתה, ייקבל צוות בית החולים גם תפריט של מנות ללא בשר, בכל יום שני.
היוזמה ל-Meatless Monday בבילינסון הייתה של ד"ר דרור בן לוינר, ממחלקת ניתוחי חזה. ד"ר לוינר פנה אל הנהלת בית החולים והציע לאמץ את היוזמה. זו נענתה והטמעת הנושא העלתה הילוך.
שלטים נתלו בחדר האוכל, שמשרת כ-1,800 עובדים ואל התפריט הבשרי נוספות בדרך כלל מנות אטרקטיביות ללא בשר כמו ניוקי פוטנסקה ו/או פסטו , לזאניה בולונז-סויה ו/או לזאניה תרד וירקות ,לביבות חצילים ,תבשיל פטריות טריות עם תפו"א וחלב קוקוס, מוסקה צמחונית ועוד.
המנה הפופולרית ביותר באופן לא מפתיע, היתה היום החומוס הביתי של השף המקומי, חיים אשכולי, שמכינים עם פטרוזיליה, שמן זית, גרגירי חומוס, כדורי פלאפל ופיתות. המנה הזו מוגשת פעם בחודש, בימי שני. כמו כן, הוגשו היום תבשילי בורגול, ירקות מבושלים, אורז, ירקות טריים וקלויים. בבית החולים מדווחים על 800 עובדים שבוחרים מדי יום שני במנות שאינן כוללות בשר. אחוז יפה מאד, לכל הדעות.