Meatless Monday בחברת הקייטרינג הגדולה בארץ
ISS Catering היא חברת קייטרינג מוסדית עם יותר מ-120,000 סועדים ביום והיתה מהראשונים שהצטרפו ל-Meatless Monday
ISS Catering הם חברת קייטרינג מוסדית מהגדולות בארץ. החברה היתה מהגורמים הראשונים שהצטרפו בשמחה ליוזמת Meatless Monday והפכו את אופציית המנות שאינן בשריות, בימי שני, לנחשקת ורצויה ליותר מ-120,000 איש.
רק כדי שתבינו מה עוצמתה של החברה, קבלו כמה נתונים בסיסיים: החברה היא חברת הקייטרינג הגדולה בארץ לחברות וארגונים. הם מחזיקים 250 חדרי אוכל בכל הארץ, מרמת הגולן ועד אילת. החברה מספקת בחדרי אוכל אלה כ-120,000 ארוחות ביום, מעסיקה 2,500 עובדים כולל הנהלה, שפים, טבחים ודיילי שירות.
בין לקוחותיהם: חברת HP, משטרת ישראל, מגדל חברה לביטוח. יוניליוור, נסטלה, שטראוס, תנובה, החברה המרכזית למשקאות, פלאפון, תעשיה אווירית, פארק אזורים, פלקסטרוניקס, SAP, לאומיקארד, בל"ל, תע"ש, פיליפס ועוד.
שאלנו את מנכ"ל ISS, רן כצמן, כמה שאלות על הצטרפות חברת הענק לתנועה בישראל:
מה גם לך להחליט לשתף פעולה עם יוזמת Meatless Monday?
ההחלטה נפלה בעקבות מפגש מרתק שלי עם מיקי חיימוביץ', בו הבנתי את הערך המוסף אותו אני יכול להציע ללקוחות שלי – לספק ללקוחות שלנו חוויה בריאה, לתרום לאיכות הסביבה ולהיות חלק מקמפיין עולמי.
מה היו הפעולות שביצעתם עד עכשיו?
חברנו לשותף העסקי שלנו יוניליוור פוד סולושנ'ס, פתחנו יחד קונספט הכולל מיתוג, דיוור ללקוחות, "טיזרים" לעידוד לקראת ימי שני, והחשוב ביותר – השפים גיל גורביץ וגיל חיים פתחו מנות יצירתיות על בסיס חלבון מן הצומח הכוללות את כל אבות המזון והערכים הנחוצים. המנות שפותחו יוגשו בכלים מיוחדים ומתאימים להסעדה המונית.
מה יקבלו הסועדים בחדרי האוכל שלכם בימי שני?
בחדרי האוכל שלנו יקבלו תבשילים מושקעים המכילים חלבון מן הצומח (טופו, סויה, דגנים) והרבה מירקות העונה. בין המנות יוגשו המבורגר פטריות, ראגו ירקות שורש ופונטה תירס חי, לזניה אנטי פסטי, פטוציני בולונז טופו, צילי "קון קרנה" מן הצומח מגולגל בדפי טורטיה תירס וזו רק ההתחלה.
מה חשוב לדעתך כשמציעים לעשות שינוי מסוג זה?
ראשית, חשוב להאמין. חשוב לרתום את השותפים העסקיים ואת הלקוחות , לפתח מוצרים מסקרנים, לפרסם, ולפעול בהתאם.
ערכתם אירוע השקה מרהיב, בו חשפתם את היוזמה למקבלי ההחלטות בין לקוחותיכם. איך הם הגיבו ?
הלקוחות שמעו על המיזם עוד לפני האירוע, הייתה ציפייה לאירוע ולקוחות שלא הוזמנו מלכתחילה בקשו להצטרף גם הם לאירוע וגם למיזם. אנחנו מרגישים היענות רבה. בערב ההשקה קיבלנו משובים חיוביים ביותר. יש לקוחות שביקשו ליישם יום נוסף לשני המוצע.
מתי תתחילו ליישם את Meatless Monday ולכמה סועדים להערכתך תגיעו?
ב-7.1.13 יתקיים ישום ראשון אצל לקוח הייטק ענק בקרית גת. במהלך ינואר ניישם באתרים נוספים של אותה החברה, ב-HP בכל הארץ, ב"מגדל" חברה לביטוח, ב"חברת חשמל", "משטרת ישראל", "פארק אזורים", "פלאפון", "תעשייה אווירית" ועוד. בשלב ראשון נגיע עם יוזמת התנועה לכ-40,000 סועדים ועד סוף 2013 לכ-100,000 סועדים.
ואלה כמה תמונות מארוע ההשקה: