יום כדור הארץ הבינ"ל 22 באפריל
ביום שלישי, ה-22 באפריל יחגגו ברחבי העולם את יום כדור הארץ. האירוע השנתי, שמתקיים בכל שנה באותו תאריך בדיוק, הוא סיבה נוספת לכל אירגוני הסביבה ובעלי החיים בכל העולם, לעורר מודעות לשמירה על הכדור שכולנו חולקים
ב-22 באפריל יחגגו ברחבי העולם את יום כדור הארץ. האירוע השנתי, שמתקיים בכל שנה באותו תאריך בדיוק, הוא סיבה נוספת לכל אירגוני הסביבה ובעלי החיים בכל העולם, לעורר מודעות לשמירה על הכדור שכולנו חולקים. מטרה מצוינת, תודו.
'מיטלס מאנדיי' ישראל גאים לקחת חלק ביום זה וגם לכל אורך השנה, במטרה הגדולה של שיפור החיים כאן ובכלל. האמצעי שלנו, כידוע, הוא הפחתה של יום אחד בשבוע בצריכת מוצרי בשר. את כל הסיבות האישיות והסביבתיות אתם כבר מכירים (ואם לא, הציצו בסרטון שהכינה תנועת 'Meatless Monday' האמריקאית) אבל אין מניעה, כמובן, להתחבר לעוד עקרונות סביבתיים במקביל ולעשות אפילו יותר טוב.
איך התחיל 'יום כדור הארץ'?
היום הראשון נחגג בפעם הראשונה ב-1970. ב-1969, בוועידת אונסק"ו בסן פרנסיסקו, הציע פעיל השלום ג'ון מק'קונל יום לכבוד כדור הארץ. כך, ב-21 במרץ 1970 נחגגה הפעם הראשונה, ביום הראשון של האביב בכדור הארץ הצפוני. אחרי היום הזה קמו עוד יוזמות לחגיגות דומות ברחבי ארה"ב והיום הקובע התקבע על ה-22 באפריל. ב-1990 חגגו 141 מדינות את היום והשנה יחגגו כבר 192 מדינות את היום.
את הארועים העולמיים מפיק ארגון בשם Earth Day Network, שב-2013 החל בקמפיין "ערים ירוקות" לבניית ערים וסביבה חכמה וברת קיימא בכל העולם. ביום כדור הארץ של השנה (וגם בזה של השנה הבאה), יבדוק הארגון את היישום של כל אלה בעולם על ידי בדיקת אירגונים, מוסדות ועמותות לגבי רמת החשיפה למודעות ציבורית, יישום מדיניות בפועל ועוד.
לעומת הארגון העולמי, 'מיטלס מאנדיי' הוא ארגון שמקודם על ידי אינדיבידואלים בכל העולם, שהשפעתם על הסביבה החינוכית והממוסדת, מגיע פעמים רבות מנוכחותם בסביבתם האורגנית. עד עתה ב-35 מדינות, בשש יבשות ו-23 שפות שונות – אימצו אנשים באופן אישי את 'מיטלס מאנדיי' והם סוכניה הטובים ביותר.
כל היבט בשמירה והאהבה של כדור הארץ בא לידי ביטוי בעקרונות 'מיטלס מאנדיי' – הפחתה בבשר תפחית את זיהום האוויר שנובע מתעשיית הבשר האימתנית (ארגון המזון החקלאי האמריקאי מעריך שתעשיית הבשר תורמת כחמישית מזיהום האוויר מעשה ידי האדם! עכשיו תחשבו על הפחתה של שביעים מזה).
ההפחתה בצריכת הבשר תחסוך גם בצריכת המים (בקר צורך מים רבים בהרבה מאלו הנחוצים לגידול ירקות ופירות). דוגמה: חצי ק"ג של בשר בקר צורך 1800-2500 גלונים של מים. חצי ק"ג של טופו מסויה צורך רק 220 גלונים)
אלה רק דוגמאות ספורות. מעשה אי אכילת הבשר יום אחד לפחות בשבוע תחסוך גם חיים של הרבה מאד בעלי חיים והכי חשוב – זה מעשה טוב ובריא לגוף שלנו. אז למה אתם מחכים? צרפו עוד אנשים ל'מיטלס מאנדיי' כי זה טוב להם וטוב לכדור הארץ.
יום כדור הארץ נעים לכולם