הכינו 2 סירים עם מים רותחים – הגדול ישמש להכנת הפסטה, הבינוני לבישול הברוקולי

בשלו את הברוקולי (המפורק לפרחיו) כ-12 שניות במים מומלחים, רותחים. יבשו ושטפו במים קרים. שמרו כמה פרחים קטנים לקישוט

את שאר הברוקולי הפכו למחית במעבד מזון יחד עם האגוזים, הפרמז'ן, השום, מיץ הלימון והמלח. הוסיפו בהדרגה שמן זית. טעמו והוסיפו מלח או מיץ לימון לפי הטעם

בשלו את הפסטה, סננו, העבירו לקערה וערבבו עם התרד הקצוץ

הוסיפו לקערה את רוטב הפסטו בכמות לטעמכם, עטרו בזיתים ובפרחי הברוקולי שהותרתם בצד ובפרמז'ן לפי הטעם