שמים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל. לאחר כדקה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הכרוב ומבשלים יחד, לערבוב מדי פעם,  עד שהכרוב מתרכך ונהיה צבע ירוק יפה.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה. יש לקחת בחשבון שמוסיפים גבינת פטה בהמשך אז יש להיזהר עם המלח. מניחים בצד להתקרר.

בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים.  מפוררים את גבינת פטה ומוסיפים לביצים. מוסיפים גם את הגבינה המגוררת.

עכשיו, אם משתמשים בבצק פילו:

אפשר להשתמש בשמן זית עם מברשת או בתרסיס שמן זית. למרוח קצת שמן על תחתית תבנית אפייה מלבנית. הנחו דף אחד של בצק פילו בזהירות ע"מ לא לקרוע את הבצק. מרחו או רססו את הפילו עם שמן זית. חזרו על הפעולה 6 פעמים.

עכשיו יש לשפוך את המילוי כרוב לתוך תבנית האפייה. יוצקים את תערובת גבינת וביצה-ממעל).

מניחים עוד ארבעה דפי פילו פילו (כל אחד למרוח בשמן זית) מעל המלית ומקפלים את הקצוות פנימה  כך שכל הצדדים סגורים היטב.

בעזרת סכין חד, יש לחתוך חריצי אוויר בשכבה העליונה. אופים בחום של 160 כ -30 דקות – עד להזהבת – ומגישים חמים או בטמפרטורת חדר.

אם משתמשים בבצק עלים – יש להניח את הבצק המוכן בתחתית התבנית, להכניס את המילוי ולכסות עם בצק מלמעלה ולסגור את כל הצדדים היטב. בעזרת סכין חד, יש לחתוך חריצי אוויר בשכבה העליונה. אופים בחום של 160 כ -30 דקות – עד להזהבת – ומגישים חמים או בטמפרטורת חדר.