בחדר האוכל של קודאק כ -600 סועדים. ירון שהרבני, שף האתר מטעם חברת הקייטרינג שולץ מספר כי הביקוש ביום "שני ללא בשר" למנות הצמחוניות כבר הגיע ל – 67% מהמנות. ירון הודה כי בתחילה היה סקפטי לגבי הצלחת היוזמה ואף חשש כי ההיענות תהיה נמוכה לאור הרגלי האכילה של הסועדים הרגילים למנות הבשריות והחשש מיצירת שינוי. דווקא בשל כך, ירון הציב לעצמו אתגר להפוך את ימי שני מעתה ליום הכי אטרקטיבי בשבוע ומשתף: פיתחנו מנות עם המון מחשבה, מנות בריאות ומזינות כשלא פחות חשוב טעימות ומהוות תחליף אמיתי וראוי למנות הבשריות.

עוד הוא מוסיף כי היבט נוסף קריטי להצלחה הוא צורת ההגשה: בימי שני מוצב בחדר האוכל שילוט של מיטלס מאנדיי שיוצר חגיגיות, המנות מקושטות ובכל פעם לובש חדר האוכל סגנון אחר – פעם מקסיקני, פעם איטלקי וסגנונות נוספים ונוצרת סקרנות בקרב הסועדים לראות מה מצפה להם בימי שני. לא פחות מזה אנו מוכרים 'קונספט' לצד אוכל בסטנדרט גבוה, ממש כמו של מסעדה צמחונית/טבעונית איכותית.
עוד עולה כי בעקבות הפידבקים החיוביים למנות אלו, סועדים הרגילים לאכול בחדר האוכל החלבי הקיים בחברה, עוברים בימי שני אף הם לחדר האוכל הבשרי להינות מאוכל איכותי מהצומח.

%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%98%d7%9c%d7%a4%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%99%d7%9b%d7%9c-%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%99-%d7%93%d7%a6%d7%9e%d7%91%d7%a8-16-015    %d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%98%d7%9c%d7%a4%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%99%d7%9b%d7%9c-%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%99-%d7%93%d7%a6%d7%9e%d7%91%d7%a8-16-027

יוסי מורד גנדי, מנהל הבניין מספר על ההערכות מצידם לשינויים ביישום התפריט החדש: מראש תכננו 6 תפריטים. עם זאת, לאחר כל יום שני אנו מנתחים את התפריטים ואת מידת הביקוש למנות. בודקים מה הלך יותר טוב ומה פחות, משפרים, מוסיפים ונערכים כבר ביום חמישי ליום שני שלאחריו – יש מחשבה קדימה. יוסי מוסיף עוד כי בניגוד להכנת בשר, דבר שהוא די סטנדרטי ופשוט, במקרה של המנות הצמחוניות, אם זה לא ייעשה טוב ואף מצוין, הסועדים יצביעו ברגליים. לכן ההשקעה כאן הכרחית ובמקרה הנידון, מוכיחה את עצמה.

אסנת עמיר-אסרף, מנהלת כח האדם החברה מספרת כי קרה דבר מעניין נוסף: הצמחונים והטבעונים בחברה החלו לדרוש את אותה איכות של מנות המוגשות בימי שני גם ביתר השבוע עבורם, כך שכיום גם ביתר השבוע מוגשות מנות צמחוניות המכילות קטניות מגוונות וחלבונים איכותיים נוספים מן הצומח התורמים לבריאות כלל הסועדים.
לצד זאת, הוסיפה אסנת כי אחת הבקשות מצד הסועדים והסועדות היה לייצר מנות דיאטטיות מקבילות מבחינת תזונאית לעוף אותו רגילים לאכול ושאת מרכיביו הקלוריים הם מכירים. לאור בקשה זו, מפתחים בימים אלו מנות צמחוניות דלות קלוריות.

אסנת ויוסי מציינים כי בכל יום שני מקבלים מאות העובדים תזכורת ותיאור התפריט של אותו יום כחלק מגיוס והכשרת לבבות העובדים ליום זה. למרות שבהתחלה היו הערות ציניות והועלו חששות מצד חלק מהעובדים לקראת השינוי, לאור ההצלחה ביישום הערות אלו נעלמו ושביעות הרצון גבוהה. יוסי מדגיש שלמרות שהקמפיין הושק לפני 3 חודשים בלבד השינוי, כבר יש תחושה שהשינוי הוטמע ושמיטלס מאנדיי הוא חלק מהתרבות הארגונית.

יוסי מספר כי במהלך חופש חנוכה, ערכו בקודאק יום כיף לילדי העובדים, שנפל על יום שני:
הקפדנו על העקרונות של יום זה ועל אף ההעדפות הקבועות של ילדים והרגלם לאכול בימי הכייף אצלנו נקניקיות והמבורגרים, נמנענו מלהגישם ביום זה ודאגנו להגדיל את ההיצע הצמחוני.

שלושתם מסכימים כי השינוי הכניס עניין, רוח רעננה ובעיקר שינוי חיובי בהיבטים בריאותיים. לסיכום אומר יוסי כי ישמחו לסייע לכל ארגון ששוקל לאמץ את היוזמה ברעיונות לתפריטים ומנות ייחודיות ומזמין לבקר בקודאק בימי שני – להתרשמות ולמידה.
יישר כח ליוסי, ירון ואסנת על השיתוף, הצבת הרף הגבוה והמאמץ ולכלל עובדי חברת קודאק וקייטרינג שולץ – תודה ענקית על השותפות! ליצירת קשר להטמעת יום שני ללא בשר בארגון שלכם, צרו קשר: michal@meatlessmonday.co.il

img-20160927-wa0000    img-20160927-wa0003