• מבשלים את הקינואה לפי ההוראות. מצננים על השיש או במקרר
  • הכינו את הרוטב – בבלנדר או מעבד מזון שמים את מיץ הלימון, חומץ היין, אבקת הקארי, הדבש, הג'ינג'ר והשום. ערבבו. הזליפו פנימה את שמן הזית וערבבו. הוסיפו מלח, פלפל וקארי לפי הטעם. הניחו בצד.
  • חממו שמן זית במחבת וטגנו בקלילות, עד הכנה, את האספרגוס. עד שיתרכך. הסירו מהאש.
  • בקערה ערבבו את הקינואה המצוננת, האספרגוס החמים, אפונה, גזר. הוסיפו את האפונה, החמוציות, התפוח והכוסברה. הוסיפו מעט מהרוטב וערבבו.

את הסלט מגישים כשלצידו עוד רוטב לתיבול

באתר הזה מצאנו את המתכון הקייצי, שמנסה לעשות משהו טוב מכל מה שנותר במקרר (בערך) וזה כבר מתאים לנו מאד. שימו לב, באתר מופיע אספרגוס אך ניתן להחליף אותו בכל ירק אחר.

את המתכון העלה ויג'יי, שמוגדר באתר כ'צייד מתכונים' וזה מה שהוא אמר על המתכון: "לעיתים תאונות מטבח מובילות להפתעות הגדולות ביותר בארוחות. המתכון הזה החל בניקוי המקרר והפך לסלט מלא השראה, בריא וממלא. תכינו לארוחת ערב ולמחרת עוד תוכלו לקחת שאריות למשרד".

האתר המקורי הוא מהבלוג בעל השם נפלא – The Clever Carrot: