שילוב מוצלח של אספרגוס המעורבב היטב עם אפונה ירוקה ומעט נענע. יש להגיש מקורר מאד ביום קיץ חם מאד. הנאה שלמה מובטחת

מחממים את שמן הזית בסיר לחום בינוני
מוסיפים את הבצל ומבשלים 5 דקות או עד שקיפות שלו

מוסיפים את האספרגוס החתוך, מלח ופלפל
מגבירים את גובה החום עד רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 7 דקות

מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 3 דקות עד התרככות האספרגוס. מורידים מאש ומוסיפים את הנענע

אחרי הצינון מעבירים בבלנדר או פוד פרוססור
מעבירים לקעריות ומצננים לפחות שעה
מקשטים בעלי נענע