1. הרתיחו 4 כוסות מים. הוסיפו את העדשים וקורט מלח והרתיחו שוב. כסו את הסיר ובשלו עוד 20 דקות עד עכירות המים. סננו והניחו לעדשים להתקרר. מעכו את העדשים במזלג או מועך תפוחי אדמה.

2. במחבת חממו את השמן וטגנו עד שקיפות  את הבצל כ-4 דקות. הוסיפו את הזוקיני, הגזר, סלרי, שום, מלח ופלפל. אדו כ-5 דקות עד התרככות הירקות.

3. הוסיפו את הירקות לעדשים המעוכות. הוסיפו את הפטרוזילה, פירורי הלחם, זרעי הפשטן, רוטב הסויה והחומץ והתבלינים. בכלי נפרד ערבבו 2 כפות קמח חומוס ו-2 כפות מים וערבבו למשחה. זה ישמש כדבק. הוסיפו את המשחה לקערה.

4. ערבבו הכל יחד בידיים. הוסיפו פירורי לחם או מים לפי סמיכות התערובת.

5. מחממים עוד מחבת עם שמן. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים ומטגנים.

* אפשר לאפות את הכדורים בתנור, במקום לטגן אותם.
* אפשר להוסיף גבינה לא חלבית לתערובת העדשים לפני יצירת הכדורים. אחרי הכנתם זה יכול לתת טעם חדש לחלוטין בפה