שווארמה טופו

צילום: רויטל טופיול

מתכון של עדי שפירא, כותבת הבלוג דובדבנים של טעם
מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"

המרכיבים (ל 4 מנות)
350 גרם טופו קשה, מגולף לרצועות דקות בקולפן
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק לחצאי טבעות
1 גזר, קלוף ומגולף לרצועות דקות בקולפן
תבלינים:
1 כפית כורכום
1 כף כמון
1 כף תבלין שווארמה
1 כף פפריקה מתוקה
אפשרות: פלפל צ'ילי לפי הטעם
מלח לפי הטעם
1 כפית אבקת שום
להגשה: פטרוזיליה קצוצה, סלט טחינה

ההכנה
1. שמים בקערה את הטופו המגולף, ככפית משמן הזית ואת כל התבלינים ומערבבים.
2. מחממים במחבת גדולה את יתרת שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כ־7 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את הגזר ומטגנים תוך ערבוב עוד 2 דקות.
3. מוסיפים למחבת את הטופו המתובל ומערבבים היטב. מבשלים תוך ערבוב עד שהטופו זהוב בקצוות.
4. מעבירים לצלחת הגשה או מכניסים לפיתה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וסלט טחינה ומגישים.