רוטב בולונז שילדים אוהבים

צילום: רויטל טופיול

מתכון של כרם אביטל
מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"

המרכיבים (4 מנות)
2/3 כוס שבבי סויה
שמן זית לטיגון
1 בצל, קלוף וקצוץ
3 שיני שום, קלופות וכתושות
1 גזר, חתוך דק
2-4 עגבניות, קצוצות
2 כפות בזיליקום יבש או 1 צרור קטן בזיליקום טרי, קצוץ
1 כף סוכר
1 כף פפריקה מתוקה או פפריקה מעושנת
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
להגשה: 1 חבילה פסטה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן

ההכנה:
1. משרים את שבבי הסויה במים חמימים למשך כ־10 דקות. מעבירים למסננת, שוטפים במים זורמים וסוחטים היטב. מניחים בצד.
2. מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ־4 דקות. מוסיפים את השום והגזר ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים תוך ערבוב כחצי דקה.
3. מוסיפים למחבת את שבבי הסויה, רסק העגבניות והמים הרותחים ומבשלים תוך ערבוב עוד מספר דקות, עד שהתבשיל אחיד.
4. מחלקים פסטה בין הצלחות, יוצקים מהרוטב ומגישים.

בתיאבון!