רוטב בולונז – לצד פסטה

צילום:

חומרים:
⅔ כוס שבבי סויה
כוס מים רותחים
1 בצל
3 שיני שום כתוש
1 גזר
100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
2 עגבניות
2 כפות בזיליקום/אורגנו יבש או צרור קטן טרי
2 כף סוכר כף פפריקה מתוקה
מלח (או אבקת מרק פרווה) לפי הטעם
פלפל שחור
שמן לטיגון (רצוי שמן זית)

הכנה:
1. קוצצים את הבצל והשום. מטגנים את הבצל 4 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
2. קוצצים את העגבניות מוסיפים למחבת, מערבבים ומטגנים 3 דקות, מוסיפים את התבלינים למחבת ומערבבים חצי דקה.
3. ממוסיפים גם את שבבי הסויה, רסק העגבניות וכוס מים רותחים, ומערבבים עוד מספר דקות עד שהתערובת אחידה.
4. יוצקים מהרוטב על כל צלחת ספגטי.

הצעות גיוון: רוטב הבולונז ניתן להכין גם קציצות – משתמשים רק בחצי כוס מים, מוסיפים אחרי הבישול כוס פירורי לחם, מערבבים, מכינים קציצות מהתערובת ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.