סלט עלי כרוב סגול אגוזים, פירות יבשים ועלים על טחינה גולמית

צילום: שף סבינה ולדמן
זמן הכנה:כחצי שעה כמות:4 אנשים

ניתן לגוון עם כל סוגי האגוזים ופירות יבשים. או לחלופין לבחור בסוג אחד שאוהבים. כמו כן ניתן להחליף את אחד הפירות בתפוח פרוס דק או פלחי תפוז, אשכולית וכו'
לגרסה לא טבעונית ניתן להוסיף 50 גרם גבינת פטה מפוררת ו4 כפות יוגורט בהגשה יחד עם הטחינה

צילום: שף סבינה ולדמן

צילום: שף סבינה ולדמן

136 142

מצרכים

1 כרוב סגול קטן
חצי כוס עלי פטרוזיליה שלמים
חצי כוס עלי נענע שלמים
1 בצל ירוק פרוס דק
2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות שקדים קצוצים גס
2 כפות פיסטוק קצוץ גס
2 תמרים מגולענין פרוסים דק
3 מישמשים מיובשים קצוצים דק
2 כפות גרעיני רימון
2 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
10 כפות שמן זית
מלח\פלפל
4 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה

מפרקים את הכרוב הסגול לעלים. בוחרים 8 עלי קטנים ושומרים במקרר
במועד הגשה – קוצצים דק 2 עלי כרוב (לא מהשמורים). מעבירים לקערה ומיסיפים את יתר הרכיבים. מתבלים במיץ לימון, שמן זית , מלח ופלפל. מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
על צלחת הגשה אישית מזלפים 1 כף טחינה גולמית.
מעל מניחים 2 עלי כרוב קטנים, מניחים בתוכם את הסלט ומגישים

המתכון של סבינה ולדמן – שף ,יועצת קולינרית ומתכונאית. עוסקת בייעוץ והקמה של בתי קפה ומסעדות, מרצה בבית ספר הגבוה לקולינריה – בישולים