מרק קובה סלק טבעוני

צילום:
זמן הכנה:שעה וחצי כמות:5

רשימת המרכיבים למילוי הקובה:  (5 מנות)

חצי כוס שבבי סויה

1 בצל

כף שמן

כפית פפריקה מתוקה

כפית בהרט (או תערובת כמון וקינמון)

מלח ופלפל לפי הטעם

 

החומרים למרק סלק:

1 בצל בינוני

2 סלקים גדולים

1-2 כפות שמן

5 כוסות מים

כף סוכר חום

כף בהרט

חצי כף פפריקה מתוקה

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל לפי הטעם

החומרים לקובה

2 כוסות סולת (מומלץ מלאה)

כוס מים

חצי כפית מלח

 

הוראות הכנה

  • משרים את שבבי הסויה בחצי כוס מים רותחים.
  • קוצצים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות. לאחר שהמים נספגו בשבבי הסויה, מוסיפים את השבבים ואת התבלינים למחבת, ומטגנים 5 דקות נוספות. מניחים לתערובת להתקרר ומכינים ממנה כ-10 כדורים.
  • בינתיים מכינים את המרק: חוצים את הבצל והסלקים ופורסים לפרוסות דקות. מטגנים בסיר רחב כ-5 דקות. מוסיפים 5 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר חומרי המרק, מקטינים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
  • במקביל מכינים את הקובות: מערבבים את הסולת עם כוס מים ומלח, לשים ומניחים למספר דקות עד לספיחת הנוזלים ולקבלת עיסה דביקה.
  • בידיים רטובות מכינים את הקובות: לוקחים מעט מהעיסה, מגלגלים לכדור ומשטחים על כף היד. מניחים במרכזו כדור מהמילוי ועם היד השנייה סוגרים את הבצק על המילוי ומהדקים לכדור.
  • מוסיפים את הקובות למרק ומבשלים כ-20 דקות. אם הקובות אינן מכוסות במרק יש להפוך אותן לאחר 10 דקות.