כרוביתא – פיצה מבצק כרובית של לייזה פאנלים

צילום: לייזה פנלים
זמן הכנה:כשעה

לייזה פאנלים היא בשלנית וחברה. בבלוג שלה ב-saloona היא העלתה מתכון שמייד הועבר לכאן (באישורה של לייזה). המתכון המקורי כאן וקיבלנו אישור לחלוק אותו גם אתכם. קבלו את כרוביתא

צילום: לייזה פאנלים

צילום: לייזה פאנלים

מצרכים

כרובית בינונית טחונה
שן שום מרוסקת (לא חובה)
טימין
100 גר’ מוצרלה
30 גר’ פרמז’ן מגורר
פלפל מלח
2 עגבניות בשלות+ כף רסק+ שן שום+כפית סוכר חום+ כף שמן ומלח זית בליץ בבלנדר

1.מי שלא רוצה עם גבינות מכין עם כף שמן זית לבסיס הפיצה ומעל העגבניות עם עלי רוקט טריים ואגוזי מלך.

2. מי שרוצה אה לה דיאטטי מכין עם גבינה קשה מלוחה בעלת אחוזי שומן זעירים.

אופן ההכנה
צילום: לייזה פאנלים

צילום: לייזה פאנלים

אפשר לשים מוצרלה וביצה (אפשר לגמרי בלי – עבור הגרסה הטבעונית) אבל אין קמח לבן או כל סוג אחר של גלוטן. זה טעים. מי שאוהב כרובית אוהב את כל הפנים הרבות שיש לגברת הזאת להציע.

צילום: לייזה פאנלים

צילום: לייזה פאנלים

לטחון את הכרובית החיה עד שמתקבל מרקם קוסקוסי

להוסיף ביצה אחת, 40 גר’ גבינה מלוחה, פרמז’ן מגורר וטימין לערבב טוב טוב . מרגיש נעים כמו חול יום רטוב. (אפשר גם בלי גבינה כף שמן זית וטימין).

צילום: לייזה פאנלים

צילום: לייזה פאנלים

על נייר אפייה לעצב צורת פיצה עגולה או ריבועית או מה שתבחרו . לתנור 20 דק’ חום 180 מע’

צילום: לייזה פאנלים

צילום: לייזה פאנלים

על בצק הכרובית לשטח את רוטב העגבניות (אני מכינה מעגבניות בשלות עם כף רסק שן שום כף כפית סוכר חום כף שמן זית ומלח)

צילום: לייזה פאנלים

צילום: לייזה פאנלים

לפזר עלי בזיליקום ומוצרלה מגוררת

צילום: לייזה פאנלים

צילום: לייזה פאנלים

להשיב לתנור 180 מעלות עד שהמוצרלה נמסה

צילום: לייזה פאנלים

צילום: לייזה פאנלים