חומוס ביתי

Mor Knoll-Weissbach
צילום: Mor Knoll-Weissbach

מתכון של עדי שפירא, דובדבנים של טעם

רכיבים:

250 ג' חומוסים מונבטים ( אולי קצת יותר)
1/2 כוס טחינה איכותית
2 שיני שום כתושות
מעט מיץ לימון טרי
1/2 כפית תבלין כמון
מלח לפי הטעם
מי בישול מחומוסים

הכנה:

מחצית מכמות החומוסים המונבטים(אולי קצת יותר) להעביר לסיר גדול מלא במים.
להביא לרתיחה,
להוריד את החום לבינוני,
מדי פעם להעביר וויש עם כף עץ להוציא את כל הקצף .
לכסות עם מכסה, אך לא לגמרי.
לא לא להוסיף סודה לשתיה.
החומוסים הקטנים מהזן הזה, ההדס עוד מגידול אורגני,
מתבשלים ומתרככים מהר יחסית.
להעביר לפודפרוססור את החומוס עם כוס ממי הבישול,
חצי כוס טחינה גולמית איכותית, שתי שיני שום כתושות, מעט מיץ מלימון טרי, חצי כפית תבלין כמון ומלח לפי הטעם.
לטחון ולהוסיף לפי הצורך עוד מי בישול מהחומוס.
לטעום ולתקן טעמים.
הטקסטורה צריכה להיות מעט נוזלית מהתוצאה הסופית, כשהחומוס מעט מתקרר הוא נעשה מעט סמיך יותר.